Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Zuiderstrandtheater opent met ‘De Vloek op Scheveningen’

11 - 07 - 2016

Het Zuiderstrandtheater komt vanaf 8 september met een nieuwe Scheveningse volksopera geschreven door Sjaak Bral, als opvolger van de succesvolle vissersopera Harde Handen. 

Persbericht 11 juli 2016

Zuiderstrandtheater opent nieuw seizoen met ‘De Vloek op Scheveningen’
Een nieuwe volksopera over verleden, heden en de toekomst van de Scheveningse haven geschreven door Sjaak Bral

Het Zuiderstrandtheater komt in september met een nieuwe Scheveningse volksopera, als opvolger van de succesvolle vissersopera Harde Handen. De Haagse schrijver en cabaretier Sjaak Bral schrijft het script voor De Vloek op Scheveningen, een volksopera in drie bedrijven over verleden, heden en de toekomst van Scheveningen met o.a. operazangers Ernst Daniel Smid en Miranda van Kralingen.

Sjaak is uiteraard zelf in de voorstelling te zien, naast Ernst Daniel Smid, Miranda van Kralingen e.a. De regie is in handen van Kees Scholten van Het Volksoperahuis. Net als bij Harde Handen is Kwekers in de Kunst met het Theaterkoor Dario Fo weer verantwoordelijk voor de muziek, die wordt uitgevoerd door het Residentie Orkest o.l.v. Rick Schoonbeek. Ook dit keer zingen meer dan honderd Scheveningers mee in het koor!

Over De Vloek op Scheveningen
In De Vloek op Scheveningen neemt Sjaak Bral ons als verteller mee naar het voormalige eiland Vloek (Vlook op z’n Schevenings) en het daarnaar genoemde kraakpand De Vloek. De volksopera begint in 1894 en eindigt in de nabije toekomst.
1894 is een jaartal dat in het geheugen van Scheveningers staat gegrift. De nacht voor Kerst richt een bulderende storm grote vernielingen aan. De zee vernietigt de vissersvloot en een groot deel van het dorp. Men fluistert dat het dorp sindsdien vervloekt is. Een vloek waardoor alles gedoemd is te mislukken. We volgen Arie Vrolijk (Ernst Daniel Smid), voorman op scheepswerf de Sleep, in de jaren 60 en twintig jaar later zijn zoon Mink die de laatste loods op de werf kraakt en er een krakersbolwerk van maakt: De Vloek. Uiteindelijk vallen ook de krakers ten prooi aan de Vloek. Hun vrijplaats gaat tegen de vlakte.
We eindigen in de nabije toekomst. De wethouder komt langs op eiland Vlook om de eerste paal in de grond te slaan. Maar voor wát? Niemand die het weet. Tijdens de plechtigheid dreigt een dramatische gebeurtenis het lot van de familie Vrolijk te bezegelen. Zal de Vloek ook dit keer op het dorp neerdalen?

Zuiderstrandtheater, Scheveningen
do 8 t/m za 10 september 20:00 (première vrijdag 9 september)
zo 11 september 14:30
Kaartverkoop via www.zuiderstrandtheater.nl/devloek of 070 88 00 333

De Vloek op Scheveningen is een coproductie van Zuiderstrandtheater, Kwekers in de Kunst, Residentie Orkest, Het Volksoperahuis en Rabarber.

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit
Voor meer informatie: Dieke van der Spek 06-24684039 info@ludieke.nl