Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Zomervoorstelling Nationale Toneel

20 - 05 - 2015

Het Nationale Toneel en NTjong presenteren festivalvoorstelling The summer of ‘96 in regie van Casper Vandeputte. Te zien op Oerol, Over het IJ, Boulevard & in Den Haag. 

PERSBERICHT 19 mei 2015

Het Nationale Toneel en NTjong presenteren festivalvoorstelling The summer of ‘96
Tekst & regie Casper Vandeputte, première 12 juni Oerol-festival Terschelling

Na de succesvolle voorstelling Somedaymyprincewill.com werken Casper Vandeputte en Sadettin Kirmiziyüz opnieuw samen in The summer of ’96. Een zinderende flashback naar de jaren 90 met live muziek van William Bakker. Intens en verwarrend als de dagen na de Citotoets en de overgangsperiode naar de middelbare school. Een spreekbeurt verandert in een concert en eindigt in een surrealistische eindejaarmusical. Deze zomer te zien op alle grote cultuurfestivals!

1996. Wim Kok is de baas van Nederland, Bill Clinton van Amerika. 15 miljoen mensen staat 13 weken in de top 40. Pim Fortuyn schrijft aan zijn boek Tegen de islamisering van onze cultuur. Ondertussen krijgen in Maarssenbroek de kinderen uit groep acht de uitslag van hun Citotoets. Door toedoen van de buitenwereld vallen intense vriendschappen uiteen en ontstaan er nieuwe, alles ontregelende zelfbeelden. Op het voorhoofd van elk kind wordt plotseling een etiket geplakt: mavo/havo/vwo. Een allesbepalend moment in een tot dan toe harmonieus verlopende jeugd. Het spelen van hun eindmusical is het laatste dat ze samen delen.

Achtergrond
The summer of ‘96 is gebaseerd op gesprekken met de oude klasgenoten van Casper Vandeputte (1985). Sinds groep 8 zagen ze elkaar nooit meer. Casper Vandeputte: “Via Facebook kwam ik de afgelopen jaren steeds meer mensen van vroeger tegen. Het viel me op dat ik met mijn oude middelbare schoolgenoten veel meer gemeen had dan met oude basisschoolvrienden. Sterker nog; bij veel basisschoolvrienden vroeg ik me op basis van wat ik aantrof op hun facebookprofielen af of we überhaupt nog vrienden zouden kunnen zijn. Ik besloot mijn oude basisschoolvrienden van toen op te zoeken om uit te vinden hoe onze levens van elkaar waren gaan verschillen de afgelopen 19 jaar.

The summer of ’96 speelt op:
12 t/m 21 juni Oerol-festival, Terschelling
2 t/m 8 juli Over het IJ, Amsterdam
11 t/m 14 augustus Festival Boulevard, Den Bosch
26 augustus t/m 4 september Theater aan het Spui op locatie Kerkstraat, Den Haag

Credits
Acteurs Sadettin Kirmiziyüz, Judith Noyons, Sanne den Hartogh, Hannah Boer (stage), Mingus Dagelet (stage), William Bakker Tekst en regie Casper Vandeputte Regie-assistentie Loek de Bakker Dramaturgie Martine Manten Research Een van de Jongens Decorontwerp Julian Maiwald Kostuumontwerp Bernadette Corstens Lichtontwerp Wannes van der Veer Componist William Bakker Campagnefoto Marijke de Gruyter Repetitiefoto’s Julian Maiwald

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit
Voor meer informatie: Dieke van der Spek 06-24684039 dieke.vanderspek@nationaletoneel.nl