Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

WRAK in de media

31 - 05 - 2021

Dit najaar gaat de nieuwe voorstelling van theatermaker en actrice Fadua El Akchaoui WRAK in premiere. BNN VARA mocht op 28 mei al een registratie van deze voorstelling uitzenden op NPO3. Dit werd door de media aangegrepen om met Fadua in gesprek te gaan!
Fadua sprak met Mina Etemad van de Volkskrant over de auto’s in haar leven, de roadtrip die zij maakte met regisseur Daria Bukvic en het willen bijdragen aan een betere wereld:

“Voor mij zit er ook iets hoopvols in een wrak. Vroeger ging ik weleens met mijn vader naar de schroothoop in ons dorp. Hij zag dat als een heel mooie plek, als een soort orgaanfabriek waar hij organen kon vinden om zijn auto nieuw leven in te blazen. Ik geloof wel in zijn filosofie: al ben je helemaal kapot, er zit altijd nog iets bruikbaars in je.”
“Theater en schrijven heb ik altijd al naast mijn werk gedaan en dat begon te groeien, vooral toen Melk & dadels bekend werd bij een groter publiek. Toen realiseerde ik me dat ik macht had: ik kan bijdragen aan beeldvorming.”

Lees het hele artikel is hier terug.

Voor NRC ging Fadua in gesprek met Ron Rijghard. “De voorstelling gaat over mij. Wrak is een coming-of-age-story, waarin ik aan de hand van de auto’s waarin ik ooit heb gereden, en die ik associeer met de mannen in mijn bestaan, een roadtrip maak door mijn leven.”

Ook het VPRO programma On Stage besteedde aandacht aan WRAK, Fadua speelde een fragment uit WRAK: