Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Het beste van de ‘Stille Heldinnen’ bij Theater Rotterdam

07 - 11 - 2019

Women Connected, hét Rotterdamse community arts netwerk voor vrouwen, zet mede dankzij het succes van het ‘Stille Heldinnen’ project de grote stap naar zelfstandigheid. 

Persbericht

Women Connected presenteert het Beste van de Stille Heldinnen bij Theater Rotterdam

Women Connected, hét Rotterdamse community arts netwerk voor vrouwen, zet mede dankzij het succes van het ‘Stille Heldinnen’ project de grote stap naar zelfstandigheid. Na jarenlang onderdeel te zijn geweest van het Rotterdams Wijktheater, slaat Women Connected de vleugels uit. Als Stichting Women Connected zal zij onverminderd doorgaan om zich in te zetten voor een mooiere multiculturele samenleving vol verbinding en herkenning. Theater Rotterdam is er trots op dat Women Connected dit seizoen maar liefst drie keer met het beste van de Stille Heldinnen in TR Schouwburg te zien is. De kaartverkoop gaat hard!

Walther van den Heuvel, hoofd programmering Theater Rotterdam, over de Stille Heldinnen Disco XL op 23 april j.l.: “Het samenzijn van zoveel nationaliteiten en opeenvolgende generaties van vrouwen bracht krachtige verhalen en verbinding naar boven. Hierdoor kun je, ondanks alles wat er nog te overwinnen valt, ontzettend hoopvol zijn over de mogelijkheid om de samenleving in deze stad met elkaar nog mooier te maken.”

Women Connected bij Theater Rotterdam

In seizoen 2019 – 2020 viert Women Connected haar 5 jarige jubileum met het Beste van de Stille Heldinnen in Theater Rotterdam. Elke avond zal een unieke belevenis zijn met bekende gezichten, maar ook met nieuwe vrouwen die het podium betreden met hun eigen verhaal. Luister via een koptelefoon, zoals bij een ‘silent disco’, naar verhalen die verbindend, uniek en universeel zijn. Zing, lach, huil en dans met ons mee.

7 november 20:30 – The Best of Stille Heldinnen * uitverkocht *

De mooiste fragmenten van de afgelopen jaren, speciaal geselecteerd en gecomponeerd voor de voorstelling van 7 november in Theater Rotterdam.

10 maart 20:00 – Internationale Vrouwendag met moeders en dochters

* wegens succes verplaatst naar de grote zaal *

Internationale Vrouwendag staat dit jaar in het teken van dochters en hun moeders, moeders en hun dochters. De afgelopen jaren is moederschap en de band met je moeder een terugkerend thema geweest bij Women Connected.

3 juni 20:30 – Stille Heldinnen Zingen

Ons eigen songfestival. De mooiste fragmenten zijn onder speciaal gecomponeerde muziek gezet en gezongen door vrouwen uit onze internationale samenleving. (0)10 points!

EXTRA:

23 januari in Islemunda, podium van IJsselmonde om 15:30 uur

Women Connected presenteert de preview van de documentaire: 1.000 heldinnen vieren 100 jaar vrouwenkiesrecht. Vanaf 8 maart 2018 volgt documentairemaker Stefan de Graaff de makers en deelnemers van Women Connected in de aanloop naar de voorstelling met 1.000 vrouwen in Theater Rotterdam.

Over Women Connected

Women Connected maakt sinds 2013 toonaangevende podiumkunsten als het gaat om culturele diversiteit en inclusiviteit door de ogen van de vele vrouwen in een multiculturele stad als Rotterdam. Zij heeft een artistiek doel met een sociale werkwijze. Middels een vernieuwende theatervorm heeft zij de afgelopen jaren een rijk cultureel archief opgebouwd, bestaande uit warme, hartverscheurende en hoopvolle verhalen vermengd met muziek en choreografie. Women Connected heeft inmiddels gewerkt met meer dan 40 nationaliteiten en 1000+ vrouwen. Daarbij investeert zij in het bouwen van duurzame relaties met de diverse culturele en maatschappelijke partners verspreid over Rotterdam en internationaal. Dit heeft o.a. geleid tot de voorstelling Stille Heldinnen Disco XL van 23 april j.l. met duizend vrouwen in een uitverkochte grote zaal van Theater Rotterdam ter viering van 100 jaar vrouwenkiesrecht.

Meer informatie en kaartverkoop: www.tr.nl/stilleheldinnen

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit