Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Verdriet is het ding met veren ★★★★★

24 - 05 - 2021

Dit voorjaar mocht Ludieke aan de slag met de PR van Verdriet is het ding met veren, de nieuwe regie van Erik Whien bij Theater Rotterdam met onder andere Jacob Derwig. Diverse media hebben aandacht besteed aan de voorstelling en recensenten waren unaniem enthousiast.

Verdriet is het ding met veren, gebaseerd op de internationaal succesvolle debuutroman van de Londenaar Max Porter, is een ontroerend en poëtisch verhaal over een vader en zijn twee zoons, die achterblijven na de plotselinge dood van hun echtgenote en moeder. Kort na het verlies worden de drie bezocht door een wrede, onvoorspelbare en zorgende Kraai. Hij pakt de vader, tilt hem op en zegt: ‘Ik ga pas weg als je me niet meer nodig hebt’. Zondag 23 mei 2021 was de voorstelling via livestream te zien. In het najaar van 2022 staat de tournee gepland.

Jacob Derwig was te gast bij het Radio 1 programma Kunststof: ‘Je inleven in de situatie van een ander is mijn werk’.
Kijk/luister het interview hier terug.

In de Volkskrant verscheen naast een prachtige recensie ook een mooi interview “Jacob Derwig (51) en Erik Whien (43) maken een voorstelling over dood en rouw: ‘het is heel heilzaam’.” Lees het hele interview hier terug. Ditzelfde geldt voor Telegraaf “Of hij zelf iets aan het boek Verdriet is het ding met veren zou hebben tijdens het rouwen? Jacob Derwig denkt van wel: „Maar dat weet je pas als het zover is en dat is mij tot nu toe gelukkig bespaard gebleven.” het hele interview is hier te lezen.

Voor Parool ging Jacob Derwig in gesprek met Jan Pieter Ekker. “We hebben gezoomd met Max en hij gaf ons zijn blessings. Uit hoe wij over het stuk praatten, maakte hij op dat we het hadden begrepen. Hij vond het een heerlijk idee dat we als een kraai in het materiaal zouden duiken en eruit zouden pikken wat we lekker vinden.” Het hele interview is hier terug te lezen.

Volkskrant ★★★★★:
“Aangrijpende, gelaagde en energieke voorstelling, waarin de rouw tastbaar wordt in al zijn facetten.”
“Wanhoop, verslagenheid, verzet en levenslust denderen over de speelvloer.”
“Formidabel te zien hoe Jacob Derwig transformeert van onthande intellectueel in een krassende kraai met wilde, soms ook oergeestige teksten die niemand wil horen, maar die wel helpen helen.”

NRC ★★★★:
“Derwig is ontroerend als gekwetste vader en meedogenloos als Kraai”
“Jacob Derwig is een acteur waarbij elke handeling en elke mimiek raak is, en steeds net anders wordt uitgevoerd dan je zou verwachten.” “Verdriet is poetische denkoefening over chaotische rouw”

Nederlands Dagblad ★★★★:
“Jacob Derwig schakelt indrukwekkend tussen krasse kraai en een gekwetste vader”.
“Een poëtisch samenraapsel van verhalen dat je aan het denken zet over leven en dood.”

Telegraaf ★★★★:
“Het stuk toont de rouw in ontroerende momenten, maar ook met humor en speelse lichtvoetigheid.”

Trouw ★★★★★:
“Onweerstaanbare schwung in een beeldend rouwproces”
“Adembenemend is een door Mensah gezongen klaaglied van Purcell. Muzikaal, beeldend en theatraal is Verdriet is het ding met veren een enerverende belevenis”