Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Toneelvoorstelling Eindspel verkoopt 10.000 kaarten

21 - 11 - 2019

Toneelvoorstelling Eindspel van Theater Rotterdam krijgt lovende reacties en verkoopt 10.000 kaarten.

Nieuwsbericht

Toneelvoorstelling Eindspel van Theater Rotterdam krijgt lovende reacties en verkoopt 10.000 kaarten
Met nog een maand te gaan heeft Eindspel in regie van Erik Whien al 10.000 kaarten verkocht. Cast en crew werden deze week in het zonnetje gezet om dit mooie aantal te vieren. De voorstelling is bejubeld door pers en publiek en de kaartverkoop heeft sinds de premiere op 11 oktober 2019 een enorme vlucht genomen.

Pers

“Hans Croiset en René van ’t Hof zijn fenomenaal in deze lichte, absurde regie van Samuel Becketts Eindspel.” – ★★★★★ de Volkskrant

“Regisseur Erik Whien houdt de voorstelling verrassend licht.” – ★★★★ NRC

“Alle aandacht gaat uit naar de acteurs die met trefzekere precisie hun rollen vertolken.” – ★★★★ De Telegraaf

“En met spelregie kan Erik Whien gelukkig wel uit de voeten. Zijn versie van Eindspel onderscheidt zich door de speelsheid van de acteurs, die de in potentie loodzware tekst van een enorme gelaagdheid voorzien door deels tegen de tekst in te spelen.” – Theaterkrant

Publiek

“Een prachtig Eindspel gezien door Hans Croiset, René van ‘t Hof, Cas Enklaar en Elsje de Wijn. Dank Theater Rotterdam. Wat is Beckett toch troostrijk!”

“Komisch en tragisch. Theatraal en realistisch. Geweldige avond vol zinloosheid en absurdisme dankzij #Beckett #Eindspel met mooie bijrol Cas Enklaar”

“Eindspel was by far één van de beste voorstellingen van 2019.”

“Had me voorbereid op een zwaar, absurdistisch stuk, maar het resultaat bleek verrassend open en zelfs humoristisch. #mustsee”

Over Eindspel van Samuel Beckett

Vier personages zitten in hun schuilplaats en kunnen daar niet weg. De blinde en verlamde Hamm (Hans Croiset) is afhankelijk van zijn kreupele bediende Clov (René van ’t Hof). De bejaarde ouders van Hamm, Nagg (Cas Enklaar) en Nell (Elsje de Wijn), leven in een vuilnisbak. Het einde is in zicht. Maar zolang het niet zover is, gaan ze door. Ze spelen hun eindspel. En dat is geestiger dan het lijkt. “Niets is grappiger dan het ongeluk”, zegt Nell. Beckett buit dat komische potentieel meesterlijk uit.

Eindspel speelt nog t/m 13 december 2019 in diverse theaters in Nederland.

Kijk hier voor meer info & de speellijst.

Foto door Sanne Peper

EINDE NIEUWSBERICHT
Naar de presskit

Voor meer informatie: dieke.vanderspek@theaterrotterdam.nl