Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Tineke Postma op tournee

17 - 02 - 2016

Buma Boy Edgarprijs winnares Tineke Postma gaat in april 2016 op tournee met haar Amerikaanse groep Sonic Halo.

Op 9 december 2015 ontving saxofoniste Tineke Postma in een bomvol Bimhuis de Buma Boy Edgarprijs uit handen van drummer Terry Lyne Carrington. In het kader van deze onderscheiding met de meest prestigieuze jazzprijs van Nederland gaat Tineke nu op tournee met haar Amerikaanse groep Sonic Halo. Sonic Halo was slechts eenmaal eerder in Nederland te zien, een unieke kans dus!
In 2003 studeerde Tineke cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en de Manhatten School of Music (NYC) en meteen werd het buitengewone talent van Tineke Postma (1978) in binnen- en buitenland opgemerkt. Ze won grote prijzen zoals de Sisters in Jazz Award (2003), de Jazz Juan Revelations Award” (2009 Antibes Juan-les-Pins Jazz Festival). Ook won Tineke de Edison Nationaal (2011) voor haar vijfde plaat als leider genaamd “The Dawn of Light”.
Haar sterke connectie met de Amerikaanse jazzwereld resulteerde in optredens op podia zoals Carnegie Hall en met Grammy bekroonde cd opnamen met sterren als Terri Lyne Carrington, Greg Osby, Wayne Shorter, Esperanza Spalding en Dianne Reeves.

Juryrapport Boy Edgar Prijs
De jury van de ‘Boy Edgar’ prijst haar talenten als componist: “Ondanks het feit dat Tineke Postma een gevestigde naam en een onmiskenbaar ambassadeur voor de Nederlandse jazz is, beschikt ze over meer dan voldoende eigenheid, bravoure, passie en potentie, om zich zowel in Nederland als daarbuiten verder te ontwikkelen en te profileren met haar geheel eigen vorm van eigentijdse jazz”.

Sonic Halo
Met haar voormalige mentor Greg Osby bracht Postma in 2014 haar zesde album Sonic Halo uit. Sonic Halo en de Boy Edgarprijs markeren het begin van een nieuwe fase in de carrière van Tineke Postma. Vanaf april 2016 gaat Tineke in het kader van de Buma Boy Edgarprijs op tour met de groep achter Sonic Halo: Greg Osby (alt- en sopraansax), Florian Weber/Marc van Roon* (piano, Rhodes), Linda Oh/Clemens van der Feen* (bas), Dan Weiss/Ziv Ravitz* (drums).
* voor een aantal data worden de vaste bandleden vervangen

Tineke Postma over Sonic Halo: ‘Met Sonic Halo breng ik mijn Amerikaanse verhaal naar Nederland. Deze band bestaat uit de meest innovatieve en gerenommeerde musici uit New York en Europa. In Nederland traden we slechts twee keer op: op het North Sea Jazz Festival in 2014 en tijdens de Buma Boy Edgar Uitreiking in het Bimhuis in 2015. Een goede reden om dit quintet naar ons land te halen.’

Tour
do 7 april Nijmegen Brebl jinjazz.nl
za 9 april 20:30 Rotterdam LantarenVenster jazzinternationalrotterdam.nl
zo 10 april 15:00 Leeuwarden Friejam / Neushoorn friejam.nl
wo 13 april 20:30 Middelburg Schuttershof schuttershof.nl
vr 15 april 20:30 Den Bosch Toonzaal detoonzaal.nl
za 16 april 20:00 Utrecht Tivoli/Vredenburg tivolivredenburg.nl
zo 17 april 15:00 Tilburg Theaters Tilburg theaterstilburg.nl
do 21 april 20:30 Amsterdam Bimhuis bimhuis.nl
vr 22 april 20:30 Groningen St Jazz in Groningen stichtingjazzingroningen.nl
za 23 april 21:00 Leiden Hot House Jazz hothousejazz.nl

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit
Voor meer informatie: Dieke van der Spek 06-24684039 info@ludieke.nl