Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Theaterversie roman Verdriet is het ding met veren

24 - 03 - 2021

Na de succesvolle samenwerking bij Revolutionary Road, brengen Jacob Derwig en Erik Whien bij Theater Rotterdam de succesvolle debuutroman van Max Porter Verdriet is het ding met veren naar het toneel.

Persbericht

Jacob Derwig en Erik Whien maken theaterversie van roman Verdriet is het ding met veren

Na de succesvolle samenwerking bij Revolutionary Road, brengen Jacob Derwig en Erik Whien bij Theater Rotterdam wederom een hartverscheurend boek naar het toneel. Verdriet is het ding met veren is de internationaal succesvolle debuutroman van de Londenaar Max Porter. De repetities zijn inmiddels gestart en in samenwerking met film- en televisieregisseur Norbert ter Hall maakt Erik Whien een online versie die op zondag 23 mei om 20:30 uur via tr.nl wordt uitgezonden.

Over de voorstelling
Verdriet is het ding met veren is een ontroerend en poëtisch verhaal over een vader en zijn twee zoons, die achterblijven na de plotselinge dood van hun echtgenote en moeder. Kort na het verlies worden de drie bezocht door een wrede, onvoorspelbare en zorgende Kraai. Hij pakt de vader, tilt hem op en zegt: ‘Ik ga pas weg als je me niet meer nodig hebt’.

Regisseur Erik Whien brengt hiermee één van zijn persoonlijke favorieten naar het theater. Jacob Derwig bewerkt het rauwe maar liefdevolle verhaal tot een indringende voorstelling, waarbij het helingsproces en de overgang naar een nieuwe realiteit centraal staan. Hoe ga je om met allesoverheersend verdriet? Hoe accepteer je dat niets meer vanzelfsprekend is?

Verdriet is het ding met veren is een muzikale theatervoorstelling waarin de fijnzinnige, minimalistische stijl van Erik Whien samenkomt met de gloedvolle en aangrijpende teksten uit het boek. Acteurs Jacob Derwig, Jesse Mensah en Romijn Scholten brengen een groots verhaal over ouders en kinderen, onvoorwaardelijke liefde, rouw en een kraai.

Regisseur Erik Whien
Sinds 2017 maakt Erik Whien onderdeel uit van het vaste makers ensemble bij Theater Rotterdam. Daar maakte hij achtereenvolgens Find me a boring stone, Revolutionary Road, Headroom (met Boogaerdt/VanderSchoot), Stadsastronaut (in samenwerking met Marjolijn van Heemstra) en Eindspel. Zowel de voorstelling Revolutionary Road als Eindspel werden geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival en zorgden voor nominaties voor de toneelprijzen Theo d’Or (Alejandra Theus) en Louis d’Or (René van ‘t Hof).

Praktische informatie

  • Speelperiode: Verdriet is het ding met veren is in najaar 2022 te zien bij Theater Rotterdam en in het land.
  • Online versie: Naast de theaterversie maakt regisseur Erik Whien in samenwerking met film- en televisieregisseur Norbert ter Hall een online versie van de voorstelling die op zondag 23 mei 2021 om 20.30 uur uitgezonden wordt.
  • Meer informatie: www.tr.nl/verdriet

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie, interviews en persaccreditatie kun je terecht bij Dieke van der Spek via dieke.vanderspek@theaterrotterdam.nl