Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

CRISPR_Davy Pieters

Davy Pieters in première met CRISPR

26 - 01 - 2022

In de voorstelling CRISPR onderzoekt theatermaker Davy Pieters de gevolgen van de revolutionaire CRISPR cas9-technologie, die de genetische code en eigenschappen van mens, dier en plant nauwkeurig kan veranderen. Op 25 februari in première bij Theater Rotterdam en daarna tournee.

Persbericht

Theatermaker Davy Pieters presenteert CRISPR over genetische manipulatie

In de beeldende en fysieke voorstelling CRISPR onderzoekt Davy Pieters de gevolgen van de revolutionaire CRISPR cas9-technologie, die de genetische code en eigenschappen van mens, dier en plant nauwkeurig kan veranderen. Hoe maakbaar willen we zijn? Waar trekken we de grens? CRISPR gaat op 25 februari 2022 in première bij Theater Rotterdam en toert langs Nederlandse theaters t/m 2 april.

Over de voorstelling
In CRISPR zoomt Davy Pieters in op de kinderen die geboren worden na het toepassen van deze ‘genetische schaar’. Hoe verandert de relatie met ons lichaam als we onszelf en de natuur steeds meer als maakbaar en beheersbaar gaan zien? In een language no problem voorstelling zien we deze kinderen opgroeien; de grenzen aftasten van hun lichaam op zoek naar wie ze zijn en hoe te zijn. Een zoektocht naar identiteit in een wereld die steeds meer controle heeft over de technische kant van het bestaan.

Davy: “Waar trekken we de grens van wat we aanvaardbaar vinden? Wie bepaalt die grens? Om dat te onderzoeken wil ik in deze voorstelling laten zien wat het voor een toekomstige generatie kan betekenen.”

CRISPR is het eerste deel van het vierluik dat Davy Pieters bij Theater Rotterdam maakt over het opgroeien van de mens in een toekomstige wereld. Elke levensfase snijdt een vraagstuk aan rondom de gevolgen van technologische ontwikkelingen en klimaatverandering.

Regisseur Davy Pieters
Het werk van Davy Pieters (1988) kenmerkt zicht door de sterke beeldende, fysieke en filmische stijl. Haar voorstellingen gaan over de mens in een snel veranderende wereld die beïnvloedt wordt door technologische ontwikkelingen en media. Bij Theater Rotterdam maakte Davy eerder The Unpleasant Surprise (in 2018 geselecteerd voor De Biënnale van Venetië) en How to Build a Universe (in 2019 bekroond met de VSCD Mimeprijs.)

In juni 2021 ging DO NOT LOOK BACK WITH REGRET in première in Theater Rotterdam en deze werd genomineerd voor de VSCD Prijs voor Mime 2021. Uit het juryrapport: “De uitdrukkingskracht van de menselijke gestalte is het basismateriaal van regisseur Davy Pieters. De beeldtaal van deze kleine zaal voorstelling is even uitgezuiverd als overrompelend. Met minimale middelen wordt hier een groots, universeel verhaal verteld.”

Praktische informatie
– 23, 24 februari try-outs, 25 februari première | TR Witte de With, Rotterdam
– Landelijke tournee t/m 2 april 2022
– Language no problem
– Meer info & kaartverkoop: tr.nl/crispr

EINDE PERBSERICHT

Voor meer informatie, interviews en persaccreditatie kun je terecht bij Dieke van der Spek via dieke.vanderspek@theaterrotterdam.nl of 06-24684039. Het campagnebeeld is gemaakt door Sanja Marušić