Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Theaterklassieker van Samuel Beckett vanaf oktober in de theaters

20 - 08 - 2019

Theater Rotterdam presenteert de klassieker van Samuel Beckett Eindspel met Hans Croiset, René van ’t Hof e.a. vanaf oktober.

Persbericht

Theaterklassieker van Samuel Beckett vanaf oktober in de theaters

Theater Rotterdam presenteert Eindspel met Hans Croiset, René van ’t Hof e.a.

Schrijven over de zinloosheid van het bestaan en ons daar toch om laten lachen. Dat kon Samuel Beckett, één van de grootste toneelschrijvers van de 20e eeuw, als geen ander. Regisseur Erik Whien brengt nu zijn klassieker Eindspel op het toneel. Na het bejubelde Revolutionary Road keert hij daarmee terug naar de grote zaal, met een geweldige cast: Hans Croiset (winnaar Louis d’Or), René van ‘t Hof (winnaar VSCD Mimeprijs), Cas Enklaar en Elsje de Wijn. Van oktober t/m december 2019 in theaters door het hele land (première 11 oktober bij Theater Rotterdam).

Hoofdrolspeler Hans Croiset: “In 1955 in Rotterdam begonnen met de zwakbegaafde Thomas in Hugo Claus’ Bruid in de Morgen en nu is de cirkel bíjna rond met de blinde Hamm in Beckett’s Eindspel. Ik ben een gelukkig mens om u in deze barre tijden met deze ondergangskomedie in verwarrende vervoering te brengen.”

Eindspel van Samuel Beckett

Eindspel speelt zich af in een verlaten wereld. Vier personages zitten in hun schuilplaats en kunnen daar niet weg. De blinde Hamm is afhankelijk van zijn kreupele bediende Clov. De bejaarde ouders van Hamm, Nagg en Nell, leven in vuilnisbakken. Het einde is in zicht. Maar zolang het niet zover is, gaan ze door.

Hoe ga je om met eindigheid? Het is deze vraag die Beckett met zoveel absurditeit en spelplezier te lijf gaat, dat daarin een ontroerend antwoord schuilt. Met zijn heldere taalgebruik en minimale setting creëert hij met Eindspel een lichtvoetige tragedie.

NRC over Revolutionary Road in regie van Erik Whien: “Glashelder en tot op de millimeter precies geregisseerd” ****

Tekst Samuel Beckett Vertaling Jacoba van Velde Regie Erik Whien Dramaturgie Rob Klinkenberg Spel Hans Croiset, René van ‘t Hof, Cas Enklaar en Elsje de Wijn Decor Marc Warning Licht Casper Leemhuis Kostuums Bernadette Corstens Geluid Wessel Schrik Regieassistente Gilles Groot Campagnebeeld Annaleen Louwes / Vruchtvlees

Meer info & speellijst: theaterrotterdam.nl/eindspel

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit
Voor meer informatie: info@ludieke.nl