Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Theater Rotterdam zoekt Rotterdamse oorlogsverhalen

11 - 02 - 2020

Theater Rotterdam maakt samen met leerlingen van Mavo Centraal en het Wolfert college een voorstelling met de oorlogsverhalen uit voormalig Nederlands-Indië als uitgangspunt.

Persbericht

Theater Rotterdam zoekt Rotterdamse oorlogsverhalen uit Nederlands-Indië

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien onder de noemer ‘Theater Na de Dam’. Er worden ook door het hele land jongerenprojecten geïnitieerd. Doel van deze projecten is de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog levend houden, de verhalen van overlevenden door te vertellen en generaties met elkaar en de buurt te verbinden.

Theater Rotterdam maakt samen met leerlingen van Mavo Centraal en het Wolfert college een voorstelling met de oorlogsverhalen uit voormalig Nederlands-Indië als uitgangspunt. Hoe vormen deze verhalen van overzee de stadsgeschiedenis van Rotterdam? Wat is daar precies gebeurd?  En waarom vieren we eigenlijk de bevrijding op 5 mei, terwijl buiten Europa de oorlog nog maanden doorging?

Komt u uw verhaal aan ons vertellen?

Voor dit bijzondere project zoeken wij Rotterdammers die de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië hebben meegemaakt en hierover in gesprek willen gaan met de jongeren die deze voorstelling maken. Op zaterdag 28 maart organiseren wij een vertellersbijeenkomst waar de vertellers samen komen met de jongeren om hun verhalen te vertellen. We zoeken kleine en grote verhalen, waargebeurde verhalen, ervaringen, overgebleven brieven, beeld of anekdotes over Nederlands-Indië in de oorlogstijd en de periode daarna.

De verhalen worden gebruikt als inspiratie voor de voorstelling die gespeeld wordt op 4 en 5 mei op locatie in de stad. Wil je als verteller deelnemen aan de bijeenkomst of ken je iemand met een verhaal, neem dan contact met ons op via educatie@theaterrotterdam.nl of 010 3032743.

Praktische informatie vertellersbijeenkomst

Datum:  zaterdag 28 maart 2019

Tijd: 13:30 tot 15:00

Plaats: Theater Rotterdam

locatie Witte de With

William Boothlaan 8

3012 VJ Rotterdam

Kaartverkoop voor de voorstellingen op 4 en 5 mei start binnenkort via www.theaterrotterdam.nl

Einde persbericht
Voor meer informatie: dieke.vanderspek@theaterrotterdam.nl