Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Theater Rotterdam opent nieuw seizoen in september

20 - 07 - 2020

In september opent Theater Rotterdam haar deuren met een alternatieve programmering voor het najaar van 2020.

Persbericht

Theater Rotterdam opent nieuw seizoen in september

In september opent Theater Rotterdam haar deuren met een alternatieve programmering voor het najaar van 2020. Samen met de vaste makers en andere gezelschappen, festivals en makers ontwikkelt de organisatie onder leiding van artistiek leider Alida Dors een uniek programma. Dit bestaat uit voorstellingen in de zalen en theatrale routes in en rondom de gebouwen. In deze zogenaamde Tracks kan elke ruimte, hoek, gang of trap een podium zijn. In de 1,5 meter samenleving bewandelen we nieuwe wegen en de makers nemen het publiek wekelijks mee op hun eigen spoor. Kaartverkoop start in augustus.

Het programma
Theater Rotterdam heeft besloten om de eigen locaties dit najaar op een andere manier in te richten en te gebruiken. Een deel van de programmering van de kleine zaal wordt verplaatst naar de grote zaal zoals de succesvolle voorstellingen Wie heeft mijn vader vermoord van ITA en Weg met Eddy Bellegueule van Toneelschuur Producties, maar er is vooral ook ruimte gemaakt voor een geheel nieuwe invulling en ontmoeting tussen makers en publiek. De vaste makers van Theater Rotterdam en de nieuwe generatie makers van Productiehuis Theater Rotterdam stellen van september t/m december wekelijks eigen theatrale routes samen onder de naam Tracks. Zij maken nieuw werk en nodigen collega makers en lokale kunstenaars uit voor een bijdrage. Ook diverse andere theatermakers krijgen de locaties een aantal dagen ter beschikking om het publiek mee te nemen in een eigen Track.

De feestelijke openingsweek van 2 t/m 6 september bestaat uit Tracks geregisseerd door Alida Dors. Op het programma o.a. werk van TR-makers Boogaerdt/VanderSchoot, Davy Pieters, Urland, Ann Van den Broek en Productiehuis Theater Rotterdam. De TR-makers verzorgen later in het najaar ook hun eigen routes. Sommigen doen dit in de gebouwen, anderen trekken de stad in. Ook festivals, gezelschappen en makers zoals Operadagen Rotterdam, Scapino Ballet Rotterdam, Conny Janssen Danst, NNT en Club Guy & Roni, Dalton Jansen en Lloyd Marengo verzorgen dit najaar speciale programma’s.
Vanuit internationale samenwerking geven Hooman Sharifi en Florentina Holzinger vorm aan een internationaal parcours. De kerstvakantie staat geheel in het teken van familietheater in samenwerking met Toneelmakerij en Artemis.

Alida Dors, artistiek leider Theater Rotterdam:
“Het mooie van deze vorm van programmeren is dat wij onszelf uitdagen om op een andere manier over ons werk en onze relatie met het publiek na te denken. Deze tijd wordt door ons allen op heel verschillende manieren ervaren en vraagt om meerstemmigheid. Theater Rotterdam, met onze collectie van vaste makers, is daarvoor de plek. Samen met het publiek gaan we op pad, en verkennen we de mogelijkheden van ons huis, en van het theater. We werken daarbij samen met andere makers en kunstenaars uit de stad.”

Kaartverkoop van de openingsweek en september programmering start in augustus via tr.nl

Leestip: online magazine TR vanuit huis
Deze maand lanceerde TR een nieuw digital magazine vol reflectie op de afgelopen periode en een voorzichtige blik op de toekomst. Wat heeft de afgelopen tijd teweeggebracht en wat doet dat met je, als mens, als theatermaker, als programmeur, als docent, als student? Aan het woord zijn artistiek leider Alida Dors, de vaste makers, programmeurs, Productiehuis TR en TR Educatie. TR.nl/vanuithuismagazine

EINDE PERBSERICHT

Voor meer informatie: info@ludieke.nl