Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Theater Na de Dam met Nasrdin Dchar in Carré

13 - 03 - 2016

Op 4 mei 2016 staat acteur Nasrdin Dchar in het kader van Theater Na de Dam met diverse artiesten in Carré, Amsterdam.

 

Persbericht 13 maart 2016

Theater Na de Dam presenteert Nasrdin Dchar met VOOR IK VERGEET
Op woensdag 4 mei in Koninklijk Theater Carré

Theater Na de Dam is inmiddels traditie. Sinds 2010 spelen op 4 mei om 21.00 uur in het hele land artiesten, toneelspelers en muzikanten voorstellingen over de Tweede Wereldoorlog. Op deze avond, 71 jaar na de bevrijding, ontmoet de gevierde acteur Nasrdin Dchar in de piste van Koninklijk Theater Carré artiesten van zeer uiteenlopende pluimage. Samen met hem maken ze voor deze nationale herdenkingsavond de eenmalige voorstelling ‘Voor ik vergeet’ met verhalen, muziek en gesprekken waarbij de pijnlijke vragen niet geschuwd worden. De kaartverkoop voor dit bijzondere programma is inmiddels gestart.

Nasrdin Dchar: Ik vind het een grote eer om onderdeel te mogen zijn van Theater Na de Dam in Carré. Het geeft me de kans om samen met het publiek in alle eerlijkheid na te denken over de woorden ‘Opdat we niet vergeten’. Misschien zijn we meer vergeten dan we zouden willen.”

Theater Na de Dam
De Tweede Wereldoorlog komt steeds verder van de huidige generaties af te staan. Theater is bij uitstek de plek om vragen en gedachten over onze geschiedenis, oorlog en vrijheid levend te houden. Met Theater Na de Dam wordt een in de jaren ‘60 bestaand gebruik om na de Dodenherdenking toepasselijke toneelteksten voor publiek te lezen opgepakt en groter doorgezet. Dat de behoefte aan verdieping gedeeld wordt is duidelijk: wat in 2010 begon in zeven theaters rond de Dam in Amsterdam is in zes jaar tijd uitgegroeid tot een landelijk fenomeen en een nieuwe, breed gedragen theatertraditie die uniek is in de wereld.

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit
Voor meer informatie: Dieke van der Spek 06-24684039 dieke@theaternadedam.nl