Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Succesvoorstelling Nobody Home vanaf april op tournee

03 - 02 - 2016

Lovend ontvangen voorstelling komt terug! Van april t/m juni 2016 te zien in heel Nederland. Meerendeel van de tournee al uitverkocht.

Persbericht 3 februari 2016

Succesvoorstelling Nobody Home vanaf april op tournee

‘Iedereen in Nederland die zich met vluchtelingenproblematiek en migratie bezighoudt – en wie doet dat niet? – zou dit stuk moeten zien.
’ aldus Arnon Grunberg over Nobody Home in de Volkskrant vorig jaar. Vanaf april 2016 krijgt iedereen die mogelijkheid, want de succesvoorstelling van Daria Bukvić, Saman Amini, Majd Mardo en Vanja Rukavina gaat op tournee door heel Nederland. Vorig jaar waren alle voorstellingen uitverkocht en ook nu gaat de kaartverkoop hard!

In 1989 worden vier kinderen geboren in een veilig bed. Eentje in Iran, eentje in Syrië, twee in Bosnië. In de daaropvolgende elf jaar vluchten ze stuk voor stuk naar Nederland. In 2009 ontmoeten ze elkaar op de Toneelacademie in Maastricht. Vijf jaar later vertellen ze hun onwaarschijnlijke levensverhalen in Nobody Home.

Theatermakers Daria Bukvić, Saman Amini, Majd Mardo en Vanja Rukavina gaan samen met hun families op zoek naar de wortels van hun bestaan in Nederland. Een land waarin de afgelopen twintig jaar het vluchtelingenbeleid drastisch veranderde en de dynamiek tussen wij en zij voortdurend onderhevig is aan de waan van de dag. Vanuit het land van herkomst naar het asielzoekerscentrum, vanuit de toneelschool naar het podium.

Nobody Home 
is een ontroerend, kritisch en humoristisch portret van een jonge generatie gevluchte theatermakers die in het theater hun thuis proberen te vinden. De voorstelling werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2015 en behoorde daarmee tot de elf beste voorstellingen van seizoen 2014-2015.

Tournee wo 6 april t/m zo 5 juni 2016 door heel Nederland.

NRC ★★★★‘In Nobody Home vertellen drie acteurs op vrij amusante, luchtige wijze over hun moeilijke jeugd als asielzoeker.’ ‘De toon blijft een voorstelling lang licht, inclusief gekke dansjes en liedjes. Maar veel verhalen komen als mokerslagen aan’

Volkskrant ★★★★ ‘Gaandeweg blijkt alles mooi in balans in deze heldere regie van Bukvic. De clichés worden gepareerd door de eigenheid van iedere acteur afzonderlijk, het drama door humor en hun spelplezier: hartverwarmend.’

Theaterkrant
★★★★Gevieren weten ze verdomd goed waar ze het over hebben. Want het is boven alles hun eigen verhaal dat ze hier komen vertellen. Niet larmoyant opgeklopt, maar met de swingende twist van hun verbeeldingskracht. Het levert sterk toneel op.’

Gemaakt door: Daria Bukvić, Saman Amini, Majd Mardo en Vanja Rukavina Concept & regie: Daria Bukvić Tekst & spel: Saman Amini, Majd Mardo en Vanja Rukavina Muziek: Saman Amini Bijdragen tekst: Simon Weeda Vormgeving: Dymph Boss Lichtontwerp: alaa minawi

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit
Voor meer informatie: Dieke van der Spek 06-24684039 info@ludieke.nl