Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Sartre zegt sorry is terug

02 - 01 - 2013

Stand-up filosoof Laura van Dolron gaat eindelijk op een welverdiende tournee met haar succesvoorstelling Sartre zegt sorry, eerder al lovend ontvangen door publiek, pers en theaterjury’s. T/m 19 april te zien in theaters in Nederland en België.

PERSBERICHT 02-01-2013

Laura van Dolron en het Nationale Toneel presenteren:

SARTRE ZEGT SORRY
wegens succes op tournee door Nederland en België t/m 19 april

Een historische ontmoeting tussen Laura van Dolron en Jean-Paul Sartre

Sartre zegt sorry van stand-up philosopher Laura van Dolron werd lovend ontvangen door publiek, pers en theaterjury’s. De voorstelling werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival en als openingsvoorstelling van het Theaterfestival Vlaanderen 2011. Wegens dit grote succes gaat Sartre zegt sorry nu op tournee.

Sommige meisjes vallen op verkeerde mannen, Laura van Dolron valt op verkeerde filosofen. Eens in de paar jaar komt de beroemde filosoof Sartre (1905-1980) Laura opzoeken om haar om de oren te slaan met grote woorden als ‘vrijheid’ en ‘verantwoordelijkheid’. Dit keer loopt het echter anders: Sartre staat niet op uit zijn graf om Laura streng toe te spreken, maar om zijn excuses aan te bieden. Wat volgt is een verfrissende brainwash en een onhandige maar oprechte poging tot engagement.

Als van Dolron tot de kern komt van haat zelfhaat, hou je als publiek gewoonweg je adem even in en ben je het Nationale Toneel dankbaar dat ze deze artist in residence een podium bieden waarop ze zo kan gloriëren.’*****de Volkskrant
In Sartre zegt sorry geeft ze een goed getroffen, geestige schets van hoe het met haar generatie is gesteld.’**** NRC
Van Dolron heeft iets van een vrouwelijke Woody Allen en ze verdient het om een net zo groot publiek te bereiken als de meester zelf.’ jury Theaterfestival Vlaanderen

Sartre zegt sorry is een coproductie van In goed gezelschap van Laura en het Nationale Toneel en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Concept en tekst Laura van Dolron Met Laura van Dolron en Steve Aernouts

Tournee in Nederland & België 16 januari t/m 19 april 2013
www.nationaletoneel.nl/sartre-zegt-sorry

Over Laura van Dolron (1976)
Laura studeerde in 2001 af als regisseur aan de Toneelacademie in Maastricht. Ze maakte o.a. voorstellingen bij het Noord Nederlands Toneel en Frascati en werkt sinds 2009 intensief samen met het Nationale Toneel. Ze omschrijft haar stijl als stand-up philosophy. Laura werd bekroond met onder meer de Eric Vosprijs 2008, de Charlotte Köhlerprijs 2007, de BNG Nieuwe Theatermakersprijs 2007 en de Guido de Moor prijs 2012.

Voor meer informatie: 070-3181444 | www.nationaletoneel.nl | www.lauravandolron.nl

Noot voor de redactie: Download beeldmateriaal
Interviews & meer informatie: Dieke van der Spek 06-24684039 | dieke.vanderspek@nationaletoneel.nl