Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Sadettin Kırmızıyüz in nieuwe familievoorstelling 1000+1 nacht

03 - 07 - 2023

Samen met de Toneelmakerij gebruikt Sadettin de eeuwenoude vertellingen van 1000-en-een-nacht als inspiratie voor de muzikale voorstelling (8+). 1000+1 nacht gaat op 22 oktober 2023 in première bij Internationaal Theater Amsterdam.

Persbericht

Nieuwe familievoorstelling over de sprookjes van duizend-en-een-nacht

De verhalen van Duizend-en-een-nacht kennen we vooral van de sprookjesachtige Disney-films zoals Aladdin, Sinbad en Ali Baba en de veertig rovers. De Toneelmakerij en meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz (bekend van ziekenhuisserie Dag & nacht) gebruiken deze eeuwenoude vertellingen als inspiratie voor de nieuwe muzikale familievoorstelling 1000+1 nacht. Laat je betoveren door de kracht van verhalen. Voor iedereen vanaf acht jaar! 1000+1 nacht gaat op 22 oktober 2023 in première bij Internationaal Theater Amsterdam en is t/m januari 2024 in het hele land te zien.

Bekijk de teaser:

Het verhaal
Layla ligt in het ziekenhuis. Ze slaapt, heel diep. Vader Ersin zit dag en nacht aan haar bed en vertelt haar de verhalen uit Duizend-en-een-nacht. Iedereen in het ziekenhuis luistert mee, van de hoofdarts tot de schoonmaker. In Layla’s fantasie komen de verhalen tot leven. Stoere krijgsters bewegen op het ritme van de hartslagmeter, djinns komen tevoorschijn uit een infuus. Terwijl de artsen druk om haar bed dansen, vliegen Layla en haar vader over woestijnen, dobberen ze langs onbewoonde eilanden en dwalen ze door sprookjessteden. Het ziekenhuis en de fantasiewereld lopen steeds meer door elkaar. Wat zeker is: zonder de deskundigheid van de artsen zal Layla niet beter worden, maar zonder de liefdevolle verhalen van haar vader ook niet.

Sadettin Kırmızıyüz: “Ik heb enorm veel zin in deze voorstelling, omdat het een rijke aanvulling is op de verhalen die mijn kinderen al kennen. Naast Roodkapje nu ook Sinbad, naast Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen nu ook Ali Baba en de Veertig Rovers. Ons land, maar ook ons gezin, is een mengelmoes van culturen en verhalen en met deze voorstelling draag ik daar graag een steentje aan bij.

Credits
tekst
Sophie Kassies regie Paul Knieriem dramaturgie Paulien Geerlings componist Kaveh Vares decorontwerp Sacha Zwiers lichtontwerp Gé Wegman kostuumontwerp Jorine van Beek spel Sadettin Kırmızıyüz, Denise Aznam, Kyra Bououargane, Mark Kraan, Harun Balcı, Abdelkarim el Baz, Bitha Babazadeh publiciteitsbeeld Jan Hoek

Praktische info
try-outs 20, 21 oktober 2023 19:00 uur & première 22 oktober 2023 14:30 uur Internationaal Theater Amsterdam | tournee t/m 7 januari 2024

Meer info: www.sadettink.nl / www.detoneelmakerij.nl

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit

Voor meer informatie, interviews en persaccreditatie kun je terecht bij Dieke van der Spek via publiciteit@sadettink.nl