Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Sadettin Kırmızıyüz en Het Nationale Theater

28 - 09 - 2017

De komende vier jaar slaat Sadettin Kırmızıyüz de handen ineen met Het Nationale Theater om het vierluik Metropolis op de planken te brengen. Première deel 1 is op 3 maart 2018.

Theatermaker Sadettin Kırmızıyüz en Het Nationale Theater presenteren Metropolis
Een nieuw vierluik over de Stad, de Stedeling en de verhalen die zij voortbrengen

De komende vier jaar slaat Sadettin Kırmızıyüz de handen ineen met Het Nationale Theater om het vierluik Metropolis op de planken te brengen. In Metropolis draait het om de Stad, de Stedeling en de verhalen die zij voortbrengen. Geïnspireerd door The Wire wordt in elk deel een kernthema van het stedelijke leven onderzocht. Metropolis 1, het eerste deel van dit vierluik, gaat in premiere op 3 maart 2018 en daarna op tournee.

Metropolis 1 opent met Onderwijs, het voorportaal van de samenleving. Na Onderwijs zal Metropolis zich in de andere drie delen richten op de thema’s politiek, de media en de criminaliteit. Uiteindelijk vormt de gehele serie een beeld van hoe de beste bedoelingen van hogerop de grootste gevolgen kunnen hebben voor de gewone burger.

Binnen het onderwijs wordt de basis gelegd voor je zelfvertrouwen. Hier kom je voor het eerst in aanraking met hoe de samenleving er buiten de deur en in de stad uit zou kunnen zien. Waar botst het “oude onderwijs” met het “onderwijs-nieuwe-stijl’? Hoe wordt de leerling, die ongepolijste diamant, binnen de deuren van de school gehouden en behoed voor de verleidingen van de Grote Stad?”, Sadettin Kırmızıyüz

Over Sadettin Kırmızıyüz
Sadettin Kirmiziyüz maakt, gesteund door het Fonds Podiumkunsten, sinds 2010 voorstellingen met zijn stichting Trouble Man. Met eerst zijn gezin als uitgangspunt, en later de ‘extended family’ die de hele maatschappij in wezen is, maakt hij spraakmakende voorstellingen over identiteit, politiek, samenleving en radicalisering. Zijn persoonlijke insteek op de actuele werkelijkheid worden door pers en publiek breed gewaardeerd.

Trouble Man heeft sinds zijn ontstaan altijd samengewerkt met getalenteerde partners zoals Marjolijn van Heemstra, Frascati Producties, Theater Artemis en het RO Theater. Met Het Nationale Theater als coproducent zet Kırmızıyüz nu de volgende stap waarin hij met een vaste club acteurs kan werken aan een uniek en zeer actueel vierluik.

De pers over Sadettin Kırmızıyüz
‘Dit is een diep menselijk statement, dat zich in je lijf nestelt. Intiem, waarachtig theater en o zo herkenbaar. Sadettin K. doet ertoe.‘, Trouw ★★★★★ (over De Radicalisering van Sadettin K)
‘Herkenbaar is het, en mooi verwoord in eigentijdse taal. Tel daarbij op een prettig relativerende humor en je hebt opnieuw een relevante, onderhoudende en speelse voorstelling van een talentvolle theatermaker.’, Parool ★★★★(over Pandgenoten)
‘Diepgravend topamusement’, NRC ★★★★★ (over Somedaymyprincewill.com)

Credits Metropolis 1
Concept, tekst: Sadettin Kırmızıyüz Spel: Mariana Aparicio Torres, Marieke Giebels, Sadettin Kırmızıyüz, Antoinette Jelgersma, Kaspar Schellingerhout e.a. Muziek: Kaspar Schellingerhout Lichtontwerp: Ge Wegman Vormgeving: Sacha Zwiers Kostuumontwerp: Lotte Goos

Speellijst
28 februari, 1 & 2 maart (try-outs) Theater aan het Spui, Den Haag
3 maart (première) Theater aan het Spui, Den Haag
6 t/m 10 maart Theater aan het Spui, Den Haag
12 t/m 15 maart Theater Kikker, Utrecht
20 t/m 24 maart De Bordenhal, Maastricht
27 t/m 30 maart Theater Rotterdam, Rotterdam
3 & 4 april Dommerholt, Zwolle
5 & 6 april LUX, Nijmegen
10 t/m 14 april Frascati, Amsterdam
17 t/m 21 april Theater aan het Spui, Den Haag

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit
Voor meer informatie: publiciteit@troubleman.nl