Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Sadettin en De Toneelmakerij

11 - 06 - 2018

Samen met De Toneelmakerij maakt theatermaker Sadettin Kirmiziyüz ‘De knettergekke wereld achter het raam’, een kleurrijke voorstelling vol humor en naïviteit voor iedereen van 8 jaar en ouder.

Persbericht

Sadettin Kirmiziyüz en De Toneelmakerij presenteren: DE KNETTERGEKKE WERELD ACHTER HET RAAM

Samen met De Toneelmakerij maakt theatermaker Sadettin Kirmiziyüz ‘De knettergekke wereld achter het raam’, een kleurrijke voorstelling vol humor en naïviteit voor iedereen van 8 jaar en ouder. Over kleine verschillen met grote gevolgen. Over twee aandoenlijke nieuwelingen die uit willen vinden waarom de één bang en de ander juist blij wordt van verschillen. De première is op 22 september in Theater De Krakeling in Amsterdam en daarna volgt een tournee in theaters en op scholen.

Over de voorstelling
Daar zitten ze met z’n tweeën in de wachtkamer. Ze zijn nog niet geboren. Maar ze hebben er wel zin in. In die knettergekke wereld daar achter het raam. Maar eerst moeten er keuzes gemaakt worden. Want waar wil je geboren worden? En welke huidskleur wil je hebben? En welke God? En word je een jongen of een meisje?

Sadettin Kirmiziyüz: “Dit wordt een knettergekke voorstelling waarin voor een jong publiek een serieus onderwerp op een humorvolle, maar ook ontroerende manier wordt benaderd. “Waarom zien we verschillen tussen elkaar? Zijn er eigenlijk wel verschillen?” Na jaren van hele serieuze voorstellingen voor hele serieuze volwassenen te maken en spelen is het een hele leuke uitdaging (maar stiekem ook een hele spannende) om nu op een speelse manier voor een jong publiek net zo serieus een voorstelling te maken.

Regisseur Paul Knieriem: “De knettergekke wereld is een modern sprookje over wat de kleur van je huid kan betekenen in hoe andere mensen met je omgaan.Sadettin en ik hebben allebei een jong gezin. Daar spreken we veel over. Op welke leeftijd word je je bewust van je huidskleur? Dat die misschien wel anders is dan bij anderen? En wat betekent dat voor je zelfbeeld?”

Coproductie Trouble Man en de Toneelmakerij
 Concept Sadettin Kirmiziyüz en Liesbeth Coltof
 Tekst Ad de Bont 
Regie Paul Knieriem
 Decor Sacha Zwiers
 Kostuums Bernadette Corstens Licht Gé Wegman
 Spel Sadettin Kirmiziyüz en Jessie Wilms Foto Jan Hoek

Speellijst
vr 21 try-out, za 22 première, zo 23 sept Theater De Krakeling Amsterdam
za 6 okt
 Theater Twee Hondjes Hellevoetsluis
zo 14 okt Theater Rotterdam

Herfstvakantie >
ma 22 okt
 Stadsschouwburg Groningen
di 23 okt
 De Meervaart Amsterdam
wo 24 okt Stadsschouwburg Utrecht
do 25 okt Leidsche Schouwburg Leiden
vr 26 okt Podium Hogewoerd De Meern

zo 4 nov
 Toneelschuur Haarlem
vr 23, za 24 en zo 25 nov Theater De Krakeling Amsterdam

De knettergekke wereld achter het raam speelt ook 22 keer als besloten schoolvoorstelling.

www.troubleman.nl
www.toneelmakerij.nl


EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit
Voor meer informatie: publiciteit@troubleman.nl