Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

ROSE stories & Daria Bukvić presenteren ‘Melk & Dadels’

05 - 03 - 2018

Na het succesvolle Nobody Home & Othello maakt regisseur Daria Bukvić samen met Tofik Dibi Melk & Dadels. Première op zondag 13 mei in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Persbericht 5 maart 2018

ROSE stories & Daria Bukvić presenteren ‘Melk & Dadels’, de voorstelling

Nieuwe toneeltekst van Tofik Dibi en vier Marokkaans-Nederlandse actrices

Na het succesvolle Nobody Home & Othello maakt regisseur Daria Bukvić samen met ex-parlementariër en schrijver Tofik Dibi Melk & Dadels. Met haar authentieke combinatie van humor en ernst, creëert Bukvić samen met Dibi een zelfbewuste inkijk in de Marokkaans-Nederlandse cultuur die niet eerder is vertoond. De voorstelling gaat op 13 mei 2018 (moederdag) in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.
 
You think you know, but you have no idea.

‘It’s a man’s world’ is wat veel mensen denken over de Marokkaanse gemeenschap. Deze voorstelling met rauwe, persoonlijke en speelse getuigenissen van de vier jonge Marokkaans-Nederlandse actrices Soumaya Ahouaoui, Kyra Bououargane, Fadua El Akchaoui, Khadija El Kharraz Alami zal daar voorgoed verandering in brengen. Hun verhalen zijn hard en duidelijk over de pijn en zacht en kwetsbaar over de vreugde in de Marokkaanse én Nederlandse cultuur.

Telkens als ik een open gesprek voer met een Marokkaans-Nederlandse vrouw die mijn pad kruist, raak ik overweldigd. Hun verhalen zijn altijd zo intens; of ze nou afkomstig zijn van mijn moeder, mijn tantes, nichten, vriendinnen of toevallige voorbijgangers. Iedere keer denk ik: wat zou het toch veel kunnen betekenen als deze verhalen ongecensureerd hun weg naar het publiek zouden vinden.”, Tofik Dibi

Melk & Dadels is geïnspireerd door het succesvolle verhalen- en receptenboek Melk & Dadels.

De Pers over Othello (2018): “Haar regie (Daria Bukvić) is van begin tot eind spannend en actueel. De voorstelling is voorbeeldig en consequent uitgedacht.”★★★★ NRC
Daria Bukvić gaat met lef en brutaliteit deze klassieke Shakespeare te lijf. Haar Othello is gewaagd, bij vlagen meeslepend en naar het einde toe verpletterend. Geef dit talent vooral vrij baan.” ★★★★ De Volkskrant

Arnon Grunberg over Nobody Home in De Volkskrant (2015): “Iedereen in Nederland die zich met vluchtelingenproblematiek en migratie bezighoudt – en wie doet dat niet? – zou dit stuk moeten zien.

Credits
Regie: Daria Bukvić
Tekst: Tofik Dibi
Tekst & spel: Soumaya Ahouaoui, Kyra Bououargane, Fadua El Akchaoui, Khadija El Kharraz Alami
Producenten: ROSE stories & Stichting Daria Bukvić
In alliantie met: Het Nationale Theater
Mede mogelijk gemaakt door: Theater de Meervaart

Speeldata
28 april 20:00 Theater De Meervaart Amsterdam try-out
29 april 14:30 Theater De Meervaart Amsterdam try-out
11 mei 20:15 Koninklijke Schouwburg Den Haag try-out
12 mei 20:15 Koninklijke Schouwburg Den Haag try-out
13 mei 16:00 Koninklijke Schouwburg Den Haag première
17 juni 16:30 Rotterdamse Schouwburg Rotterdam
22 juni 20:00 Theater De Meervaart Amsterdam
23 juni 20:00 Theater De Meervaart Amsterdam
24 juni 14:30 Theater De Meervaart Amsterdam
Najaar 2018: landelijke tournee

Meer info www.melkendadels.nl

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit
Voor meer informatie: marketing@dariabukvic.nl