Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Repetities IJS&VIS gestart!

29 - 06 - 2016

Firma MES en het Nationale Toneel presenteren IJS&VIS, een unieke theaterervaring vanaf 13 september op locatie in Den Haag. De acteurs van beide gezelschappen zijn inmiddels begonnen met repeteren.

Persbericht 29 juni 2016

Firma MES en het Nationale Toneel presenteren IJS&VIS, de repetities zijn gestart!
Unieke theaterervaring vanaf 13 september op locatie in Den Haag

Dompel je onder in de wereld van IJS&VIS, een niet eerder vertelde stadslegende over de twee bekendste ondernemersfamilies van Den Haag. De van oorsprong Italiaanse familie achter ijssalon Florencia en de Scheveningse familie Simonis, van de bekende vishandels. Twee trotse families met passie voor hun vak, die lijnrecht tegenover elkaar staan. Het vuur laait op tijdens een familiefeest, als zoon Simonis en dochter Florencia oog in oog komen te staan. Een vonk slaat over. De jonge geliefden zetten een keten van gebeurtenissen in gang waardoor hun eigen levens én die van hun families op een onvoorstelbare manier uit balans worden gebracht.
IJS&VIS is een unieke locatietheater-ervaring, geïnspireerd op Romeo & Julia en de beide familiegeschiedenissen. We bezetten een compleet gebouw waar je vrij doorheen kunt lopen en je eigen route bepaalt, als in een droomwereld. Zoek je weg langs kleine kamertjes en smalle gangetjes, bakken vol ijs en tonnen vol paling en een dansvloer vol intriges. In IJS&VIS komen theater, live muziek en dans samen op een avond die je niet snel zult vergeten.

‘IJS&VIS wordt een ultieme theater-ervaring. Het is het grootste en meest veelomvattende wat we ooit gedaan hebben, en dat in en over onze thuisstad!’, aldus Roos Eijmers van Firma MES.

Over Florencia
IJssalon Florencia aan de Torenstraat in Den Haag is in 1932 opgericht door Eduardo Talamini. Als je hier binnenkomt zie je dat er sinds de jaren ’70 weinig is veranderd; groene schrootjes, TL-verlichting en achter de toonbank staat de koffiemachine waar al sinds de jaren vijftig de koffie uit wordt geschonken. 6000 kopjes koffie gaan er hier op een goede dag over de toonbank. Adriana, de huidige bazin, schept het ijs. Ze is 70 maar werkt nog steeds 11 uur per dag. De hele familie woont samen boven de zaak. Hier leeft de geschiedenis rustig voort. En van dakloze tot minister: iedereen is hier welkom.

Over Simonis
Simonis begon als een palingrokerij op de Haagse markt en is inmiddels uitgegroeid tot de bekendste vishandel van Den Haag met meerdere vis(speciaal)zaken en restaurants. Al vier generaties heeft de familie Simonis een passie voor vis en alles wat daarmee te maken heeft. Als je binnenkomt zie je rijen vol exotische vissen op bakken vol ijs. Ontelbaar veel jongens en meisjes in de bediening krioelen rond tussen de drukbezette tafeltjes. Alles is ingericht op efficiëntie en de toekomst. Er wordt keihard gewerkt. Iedereen mag bestellen wat ‘ie wil, als je er maar bent als je nummertje wordt omgeroepen.

IJS&VIS is een coproductie van Firma MES en het Nationale Toneel met Korzo. Ook Rabarber, Theater aan het Spui en de Koninklijke Schouwburg zijn partners van IJS&VIS.

Première: 16 & 17 september 2016
Speelperiode: 13 september t/m 15 oktober 2016
Locatie: Binckhorstlaan 135 Den Haag, voormalig kantoorgebouw van de Luchtmacht. Gratis parkeren & 10 minuten fietsen vanaf stations Den Haag CS en Den Haag HS.

Concept Firma MES
Regie Thomas Schoots
Choreografie Wubkje Kuindersma
Spel Roos Eijmers, Daan van Dijsseldonk, Lindertje Mans, Kaspar Schellingerhout, Betty Schuurman, Jaap Spijkers e.a.
Dans Thijs Hogenboom, Sammie Hermans, Rafael Paulino, Daniel Barkan
Vormgeving Katrin Bombe, Bart Van Merode
Kostuums Vita Mees
Geluidsontwerp Kaspar Schellingerhout
Lichtontwerp Wilfred Loopstra
Dramaturgie Karim Ameur, Remco van Rijn
Regie-assistentie Loek de Bakker

Deze voorstelling is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit
Voor meer informatie: Dieke van der Spek 06-24684039 publiciteit@firmames.nl