Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Reinier Baas en Kapok op tournee

26 - 02 - 2013

In december mocht ik de nieuwe Young VIPs aankondigen, nu is ook de tournee definitief. Na een try-out in februari start de jazz tournee met Reinier Baas en Kapok officieel op 5 april in LantarenVenster, Rotterdam!

PERSBERICHT 25-02-2013

Vrij, wild en avontuurlijk meets jazzmuziek met een rock-attitude…dat is wat Young VIPS je in 2013 brengt tijdens de 15e editie van deze tournee. Elk jaar kiezen programmeurs van de beste jazz clubs van ons land de meest veelbelovende talenten uit, die ook hun eigen muziek componeren. Dit jaar zijn dat gitarist Reinier Baas met The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble en de winnaar van de Dutch Jazz Competition: het trio Kapok.

Twee eigenzinnige bands die de grenzen tussen jazz, rock en improvisatie overschrijden. Ook de journalisten zijn erg enthousiast over beide bands. Zo wordt Reinier Baas ‘één van de opvallendste jonge jazzmusici van Nederland’ genoemd door NRC en beschrijft Volkskrant het debuutalbum van Kapok als ‘één van de leukste Nederlandse jazzplaten van de afgelopen jaren’.

Reinier Baas & The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble
Gitarist Reinier Baas wordt unaniem geprezen om zijn durf, muzikaliteit en uniciteit. Baas brengt jazzmuziek met een rock-attitude. Zijn kwintet The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble werd door Volkskrant ‘het hipste en spannendste jazzbandje van Nederland’ genoemd. Deze band bestaat uit de jonge ‘all stars’ Ben van Gelder en Maarten Hogenhuis (altsaxofoon), Sean Fasciani (contrabas), Mark Schilders (drums) en Reinier Baas zelf op gitaar. In november 2012 kwam zijn tweede album getiteld Mostly Improvised Instrumental Indie Music uit, “één van de leukste platen van het afgelopen jaar” (Trouw).

De pers over Reinier Baas & The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble:
‘Baas is meteen opgenomen in de wereld van de groten, in elk geval in Nederland.’ – Trouw
‘Jazz hoort noodzaak te vinden in het nu. Dat gebeurt. Elke noot leeft.’ **** – Volkskrant
‘De 26-jarige Baas bewijst met ‘More Socially Relevant Jazz Music’ de status van beloftevol al te zijn ontstegen’ – Jazzenzo
‘Hier hoor je de toekomst van de jazz.‘ – Parool

www.reinierbaas.com

Kapok
Kapok trekt zich niets aan van gebaande paden. Met een ongebruikelijke bezetting gaan Morris Kliphuis (hoorn), Timon Koomen (gitaar) en Remco Menting (percussie) op zoek naar nieuwe klanken en ritmes. Kapok houdt van vrij, wild en avontuurlijk. Zo is er veel ruimte voor improvisatie en kan een stuk op het podium een totaal andere invulling krijgen dan iedereen gedacht had. In 2012 won Kapok tijdens de Dutch Jazz Competition de prestigieuze prijs voor ‘Beste Groep’.  De jury, bestaande uit saxofonist Sjoerd Dijkhuizen, trompettist Jan van Duikeren en Volkskrant jazzjournalist Tim Sprangers was unaniem in zijn oordeel over de winnaar: “Kapok blinkt uit in originaliteit en inventief samenspel, speelt lekker ongepolijst en spontaan. Met een overdonderend rijke, beeldende set weet Kapok een geweldige spanning op te roepen.”

Met het, in de Utrechtse Kytopia studio opgenomen, debuutalbum Flatlands ging Kapok in 2012 langs maar liefst 53 zalen in Nederland.

De pers over het debuutalbum van Kapok:
‘Een jazzplaat met licht, ruimte en fantasie (…) Kapok is een bijzondere versmelting van instrumenten’ – NRC
‘Verontrustend goed (…) een eigenaardige synergie, die moeiteloos de aandacht van de avontuurlijke luisteraar opeist. Een absolute aanrader’ – Jazzenzo.

www.kapokmusic.com

Tournee 2013
21-2 Mahoganyhall – Edam – 21.00
5-4 LantarenVenster – Rotterdam – 20.30 (premiere)
9-4 Jazz in Arnhem – Arnhem – Music Sacrum – 20.30
27-4 Hot House – Leiden – 21.00
12-5 Serah Artisan – Zaandam -16.00
12-5 Gaudeamus Concertserie @ RASA – Utrecht – 20.30
15-5 JIN – Nijmegen – 20.30
18-5 Jazzpodium Artishock in Theater De Lieve Vrouw – Amersfoort – 19.30
20-5 Jazz in Duketown – Den Bosch – 14.00
23-5 SJIG Platformtheater – Groningen – 20.30
24-5 Porgy & Bess – Terneuzen – 20.00
25-5 Corrosia – Almere – 20.30
27-5 Wilhelmina – Eindhoven – 21.00
1-6 ProJazz in Theater Dakota – Den Haag – 20.30

VIP & JazzVip
De Vereniging van Jazz- en Improvisatiemuziek Podia (VIP) is een samenwerkingsverband van 25 Nederlandse jazzpodia. Eén van de activiteiten van de VIP is, sinds 1997, de organisatie van de jaarlijkse ‘Young VIPs tour’. Vanaf 2013 wordt de organisatie van die tournee belegd bij Stichting JazzVip. De programmering van de tour blijft in handen van de VIP.

Young VIPs 2013 wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en VSB fonds.

 Pressdoc Young VIPs 2013 inclusief downloadbaar beeldmateriaal

EINDE PERSBERICHT

NIET VOOR PUBLICATIE:

Aan de redactie:
Wilt u meer informatie of hoge resolutie beeldmateriaal, neem dan contact op met
Dieke van der Spek, publiciteit Young Vips 2013
Telefoon: 06 – 24684039
E-mail: info@ludieke.nl