Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Abdel Daoudi & ROSE stories maken voorstelling over depressie

17 - 11 - 2023

Na het succes van Geschiedenis van Geweld presenteert regisseur Abdel Daoudi nu 233 ºC, een persoonlijke voorstelling over depressie, angst en verlangen naar verbinding. Première 27 januari in Theater Bellevue, Amsterdam.

Persbericht

Abdel Daoudi’s nieuwe voorstelling 233 ºC duikt diep in depressie en verlangen naar verbinding

Na het succes van Geschiedenis van Geweld is Abdel Daoudi terug met een persoonlijke theatervoorstelling over depressie, angst en een brandend verlangen naar verbinding. Een thema dat regisseur Abdel Daoudi dicht aan het hart ligt. Zijn broer kampt al jaren met depressies, psychoses en schizofrenie. Voor dit stuk sloeg Daoudi de handen ineen met ROSE Stories. 233 ºC gaat op 27 januari in première in Theater Bellevue, Amsterdam en is t/m 6 april 2024 op tournee.

Over de voorstelling
De pas gescheiden Naomi (Urmie Plein, winnaar van de Colombina) woont in een slaperige buitenwijk waar de buren veelal op zichzelf zijn gericht. Dat verandert als haar depressieve zoon Jason (Dalorim Wartes) bij haar intrekt. Jason wordt geteisterd door psychoses, die hij bezweert door ’s nachts luidkeels te zingen en spullen in brand te steken. Vuur is zijn enige toevlucht – het geeft hem rust. De komst van Jason brengt een golf van opschudding teweeg in de wijk. Alle buurtbewoners zoeken naar een manier om met Jason om te gaan.

Wat doe je als wegkijken geen optie meer is? Wie is waar verantwoordelijk voor? En hoe vind je elkaar als iedereen vooral met zichzelf bezig is? 233 ºC belicht een eenzame gemeenschap die steeds verder doordraaft in individualisme. Maar als je verbinding met je omgeving verliest, verlies je uiteindelijk ook de verbinding met jezelf.

Over 233 ºC zegt Daoudi: “In de omgang met mijn broer ligt de nadruk erg op het zoeken naar oplossingen. Doordat we zijn problemen enkel met medicatie benaderen, negeren we zijn andere behoeften die minstens even belangrijk zijn. Ik geloof niet dat zijn pijn alleen een biologisch defect is. Net als iedereen zoekt hij verbinding, wil van waarde zijn, een doel hebben. Met het maken van deze voorstelling heb ik geprobeerd mijn broer wat beter te begrijpen.”

Over Abdel Daoudi
Regisseur Abdel Daoudi (Den Haag, 1985) is sinds 2021 een van de vaste regisseurs van Toneelschuur Producties en maakt regelmatig voorstellingen bij Theater Oostpool. Met zijn werk weet Daoudi gelijktijdig in en uit te zoomen op maatschappelijk urgente thema’s. Hij geeft de wereld weer op een menselijk niveau én weet hier tegelijk op filosofische wijze op te reflecteren.

Voor Daoudi is theater een politieke arena: een plek waar we door middel van kunst kunnen reflecteren op een wereld die hard en meedogenloos kan zijn. Vorig seizoen regisseerde hij het lovend ontvangen Geschiedenis van Geweld, naar de autobiografische roman van Edouard Louis. De voorstelling kreeg zowel in NRC als de Volkskrant een plek in de top 10 beste voorstellingen van het seizoen en acteur Eelco Smits won de Louis d’Or.

Credits
Concept & regie Abdel Daoudi Concept & tekst Elly Scheele en Maxine Palit de Jongh
Cast Harun Balci, Justus van Dillen, Lotte Driessen, Nanette Edens, Tara Hetharia, Urmie Plein, Dalorim Wartes Dramaturgie Liet Lenshoek Kostuum Dymph Boss Decor Merel de Vroome Muziek Kaspar Schellingerhout Licht Varja Klosse Vormgeving Anoep Chowhari Campagnebeeld Benning & Gladkova

Meer informatie over de voorstelling & de speellijst vind je op de website van ROSE stories.

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit

Voor meer informatie, interviews en persaccreditatie kun je terecht bij Dieke van der Spek info@ludieke.nl