Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Reflections van Alida Dors bij Theater Rotterdam

06 - 08 - 2021

Begin september opent Theater Rotterdam het nieuwe seizoen met Reflections, een Track in eindregie van artistiek directeur Alida Dors. Tijdens Reflections loopt het publiek in vaste routes door verschillende ruimtes in het gebouw en laat zich meevoeren door de meerstemmigheid van verschillende makers.

Persbericht

Theater Rotterdam opent seizoen met Reflections van artistiek directeur Alida Dors

Van 1 t/m 5 september opent Theater Rotterdam het seizoen in TR Schouwburg met Reflections, een Track in eindregie van Alida Dors. Deze Track bestaat uit een afwisselend programma waarin verschillende makers hun werelden en verhalen delen met behulp van dans, performance, spoken word en muziek. Tijdens Reflections loopt het publiek in vaste routes door verschillende ruimtes in het gebouw en laat zich meevoeren door de meerstemmigheid van de makers. Met performances van o.a. Davy Pieters, Ariah Lester, Roxy Verwey, Staceyann Chin en Sue-Ann Bell.

Alida Dors: “Tijdens Reflections vlechten we de verschillende verhalen, makers en bezoekers aan elkaar om zo invoelbaar te maken dat we onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ben jij je bewust vanuit welk perspectief jij naar de wereld kijkt?”

Over Reflections
Als mens zijn we allemaal met elkaar verbonden en dragen samen bij aan het grotere geheel. Door naar elkaars verhaal te luisteren kunnen we een breder perspectief creëren en worden we bewust van onze eigen voorkeuren en beleving van de werkelijkheid. Reflections bevraagt hoe jij in het leven staat en welke positie jij bewust of onbewust aanneemt. De route die het publiek volgt wordt verbonden door ‘haar’. Het ‘haar’ staat symbool voor verbinding, verschillende perspectieven, voor je eigen identiteit, je DNA. In veel culturen wordt haar gezien als één van de zetels van levenskracht.

Tracks
Vorig seizoen heeft het publiek al kennis mogen maken met de “Tracks” van Theater Rotterdam, een nieuwe vorm van theatrale vertelling. Dit concept, geconstrueerd tijdens corona, gaat mee de toekomst in. Theater Rotterdam neemt het publiek mee op een onbekend spoor, een theatrale route waarbij elke ruimte een podium kan zijn. Tracks vinden plaats in de eigen gebouwen van TR, maar ook buiten, in de wijken van Rotterdam.

Regie Alida Dors Van en met Davy Pieters, Roxy Verwey, Ariah Lester, Lauriane Ghils, Sue-Ann Bell, Mizaigeny Kobi, Xander van den Corput, Liza Panjoel, Fiona Dekkers, Yordana Rodriguez, Dietrich Pott Scenografie Ascon de Nijs Video Davids Danoss

Speeldata
Data: 1 t/m 5 september, 3 september première
Tijdsloten: 19.30 / 20.00 / 20.30 /21.00 /21.30
Tijdsduur: 100 minuten

Meer info & kaartverkoop www.tr.nl/reflections

Einde persbericht

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): Voor meer informatie, interviews en persaccreditatie kun je terecht bij Dieke van der Spek via dieke.vanderspek@theaterrotterdam.nl