Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Prijs voor Martijn Padding

23 - 10 - 2016

Tijdens Festival Dag in de Branding op 3 december ontvangt componist Martijn Padding de Johan Wagenaar Prijs in de Nieuwe Kerk. Het avondprogramma staat in het teken van de Tweede Haagse School.


Persbericht 23 oktober 2016

Martijn Padding en de Nacht van de Tweede Haagse School
Op zaterdag 3 december in de Nieuwe Kerk en Korzo in Den Haag

Eén van de meest creatieve geesten in de nieuwe muziek is Martijn Padding. Voor zijn rijkgeschakeerde oeuvre krijgt hij de prestigieuze Johan Wagenaar Prijs van de Gemeente Den Haag. Dat wordt gevierd op zaterdagmiddag 3 december tijdens Festival Dag in de Branding in de Nieuwe Kerk met drie briljante soloconcerten van zijn hand. In het avondprogramma van het festival neemt de nieuwe generatie componisten het Korzo theater geheel over tijdens De Nacht van de Tweede Haagse School. Het belooft een enerverende avond te worden: niets minder dan de introductie van de Tweede Haagse School, zo’n vijftig jaar nadat de Eerste Haagse School tot bloei kwam, met boegbeelden als Louis Andriessen en Dick Raaijmakers. Aan Kate Moore wordt een portretconcert gewijd. Ensemble Klang speelt de langverwachte reprise van Oscar Bettisons inmiddels klassieke ‘bluegrass-requiem’ O Death. En uiteraard veel nieuw werk van jonge veelbelovende componisten.

Martijn Padding
15:00 Nieuwe Kerk, Den Haag
New European Ensemble; Christian Karlsen, dirigent; Heleen Hulst, viool; Gerard Bouwhuis, piano; Felicia van den End, basfluit

Met een vrije geest, die wars is van hokjes denken, creëert componist Martijn Padding een kleurrijk en afwisselend oeuvre. In Festival Dag in de Branding krijgt hij daar de Johan Wagenaar Prijs voor uitgereikt. Speciaal voor dit huldigingsconcert werkte hij twee concerten om. De nieuwe versies gaan in première. Martijn Padding staat bekend als een van de meest vooraanstaande componisten in ons land. In 2014 bracht het Holland Festival zijn opera Laika op de planken. Een jaar later schreef hij voor het Concertgebouworkest Ick seg adieu, een afscheidsgroet aan de vertrekkende chef-dirigent Mariss Jansons.

Het theatrale element speelt niet alleen in Martijn Paddings muziektheaterstukken een belangrijke rol. Hij geeft het ook in zijn instrumentale muziek ruimte. Het soloconcert leent zich daar bij uitstek voor, met een solist die volop in de schijnwerpers komt te staan. Het is een genre waarin Martijn Padding excelleert en dat hem uitdaagt om speels tradities op hun kop te zetten. De solisten ziet hij als bondgenoten. Hij schrijft zijn concerten voor bevriende musici met wie hij graag samenwerkt. Door hen intensief bij het ontstaansproces te betrekken, kan hij solopartijen componeren die hen op het lijf geschreven staan.

Nacht van de Tweede Haagse School

19:00 Korzo, Den Haag
New European Ensemble; Ensemble Klang; Modelo62; Kluster5; e.a.

Vanuit Den Haag verovert een nieuwe generatie componisten het internationale muziekleven. Ze nemen bezit van Korzo tijdens De Nacht van de Tweede Haagse School. Tientallen musici bespelen het hele theater: de zalen, de repetitiestudio’s, de laad- en losruimte en zelfs de kantoren. Installaties staan opgesteld. Er vinden performances plaats en privé-concerten voor niet meer dan een handvol luisteraars. Christian Karlsen dirigeert orkestwerken van Kate Moore. Ensemble Klang speelt de langverwachte reprise van Oscar Bettisons ‘blue­grass-requiem’ O Death. Verder hoort u nieuw werk van Hugo Morales, Alejandro Castanõs, Justin Christensen, Matt Wright, Maya Verlaak, Barbara Ellison, Andrew Hamilton, Genevieve Murphy, Carlos Iturralde, Thomas Bensdorp en andere componisten.

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit
Voor meer informatie: Dieke van der Spek 06-24684039 dieke@dagindebranding.nl