Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

“Romana Vrede schittert” ★★★★

19 - 04 - 2022

Afgelopen maart ging OustFaust, de afscheidsvoorstelling van Theu Boermans als huisregisseur bij Het Nationale Theater in premiere.

Op verzoek van Theu Boermans schreef Tom Lanoye een duizelingwekkende nieuwe Faust, die hij de titel OustFaust gaf. Want hoewel hij Goethe op de voet volgt, zowel in handeling als in barokke taal, grijpt Lanoye alle vrijheid om de klassieke Faust en alles waar hij voor staat uit te drijven, to oust zoals de Engelsen zeggen. Om dat te onderstrepen wordt onze Faust gespeeld door Romana Vrede, met Mark Rietman aan haar zijde als Mafisto. Een klassiek verhaal vol science fiction, literaire woordkunst én spetterende straattaal.

In de media
Wij deden vanuit Ludieke de PR voor deze voorstelling van Het Nationale Theater. De media had uiteraard veel belangstelling voor het afscheid van Theu en deze unieke bewerking door Tom Lanoye. Theu Boermans was te gast bij Nooit meer slapen. Hier vertelt hij over de zoektocht naar zingeving nadat zijn geloof wegviel, zijn eerste rol in het schooltoneel als Jan Klaassen en hoe hij uiteindelijk de succesvolle musical Soldaat van Oranje regisseerde. Ook in de kranten AD en Trouw zijn mooie interviews verschenen: Trouw: “Toneelregisseur Theu Boermans echt toneel is heel katholiek we doen net alsof en jij gelooft dat.AD: “Theu Boermans is klaar met vergaderen niet met regisseren altijd op zoek naar de grens.” Tom Lanoye sprak met de Volkskrant: “Faust wil er een eind aan maken, want de wetenschap heeft hem in de steek gelaten, maar dan ontmoet hij Mafisto en door hem wil hij zich nog één keer laven aan het volle leven. ” Mark Rietman was te gast bij Opium en RTL Koffietijd.