Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

OUDEJAARSCONFERENCE en andere clichés…

05 - 11 - 2012

Gewapend met goede voornemens en goedkope champagne sluit stand-up filosoof Laura van Dolron 2012 af met haar Oudejaarsconference. Te zien van 12 december 2012 t/m 11 januari 2013. 

PERSBERICHT 20-11-2012

Laura van Dolron en het Nationale Toneel presenteren:

OUDEJAARSCONFERENCE
En andere clichés…

Première donderdag 27 december 19.30 uur, Nationale Toneel Gebouw, Den Haag

In het door mannen met actuele grappen en op maat gemaakte pakken gedomineerde mijnenveld van de oudejaarsconferences zet Laura van Dolron kleine maar kittige stappen, gewapend met goede voornemens en goedkope champagne. Zoals zij eerst Sartre opvoerde als imaginaire vriend of vijand, zo zal nu Wim Kan haar tegenspeler zijn.

Vreselijke gewoonte om al in november te moeten zeggen dat je 31 december leuk zult zijn.”, Wim Kan

Als uitgangspunt gebruikt Laura Kan’s conference uit 1976, haar geboorte jaar. Laura stelt zichzelf de vraag of er sinds 1976 wel zo veel veranderd is, wat actualiteit eigenlijk betekent en hoe en waarom Kan’s grapjes werkten en of ze het vandaag nog doen. Om dichterbij de kluizenaar van het Nederlands cabaret te komen reisde Laura naar Myanmar (Birma) waar Wim Kan jaren van zijn leven verloor als krijgsgevangene.

Laura over Wim Kan:
Ik deel mijn somberheid met mijn publiek. Wim Kan mocht dat niet van zichzelf, hij moest grappig zijn en ging daar jaren bijna aan onderdoor. Hij ontroert me, die grimmige grappenmaker verslaafd en vastgeketend aan zijn roem. Ondanks zijn zwaarmoedigheid dwong Wim Kan zichzelf van zijn oudejaars een heerlijk avondje te maken met pluche en poedersuiker. Dat ben ik ook van plan.

Oudejaarsconference is een coproductie van In goed gezelschap van Laura en het Nationale Toneel en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten. Na de Oudejaarsconference gaat Laura op tournee met de succesvoorstelling Sartre Zegt Sorry.
Van en met Laura van Dolron

Première do 27 december 2012 19:30u Nationale Toneel Gebouw, Den Haag
Inspeelvoorstellingen 12 t/m 23 december 2012 in Eindhoven, Tilburg, Den Haag, Leiden, Den Bosch, Utrecht
Tournee in Nederland & België t/m 11 januari 2013

Voor meer informatie: 070-3181444 | www.nationaletoneel.nl | www.lauravandolron.nl

EINDE PERSBERICHT
Noot voor de redactie: interviews, informatie en/of beeldmateriaal: Dieke van der Spek 06-24684039 | dieke.vanderspek@nationaletoneel.nl