Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Theater Rotterdam maakt film met 40 MBO studenten

22 - 12 - 2020

Rotterdamse MBO studenten van verschillende vakopleidingen werken samen met Theater Rotterdam aan het  filmproject Astro Angels. Twee studenten lopen mee met Ludieke en werken aan de marketingcampagne. Een project waar we trots op zijn!

Samen met Collectief Het Paradijs maken de studenten een theatrale film over een groep mensen die zich in 2030 hebben afgezonderd van de samenleving als laatste redmiddel tegen de Corona pandemie. Ze zijn de beschaving waar ze uit voort kwam al lang vergeten en hebben een eigen samenleving gevormd. De camera neemt je mee door hun gebouw en je komt in allerlei bizarre situaties terecht. In december vonden de opnames van de film plaats bij Theater Rotterdam. De film komt uit in februari 2021.

Vers Beton schreef over het project: “Dat de culturele sector diverser moet, is iets wat de afgelopen jaren steeds meer naar voren komt. Daarbij ligt de focus vooral op culturele diversiteit. Onderbelicht blijft dat de cultuursector moeite heeft om publiek met een mbo-achtergrond de zalen in te krijgen. Negen culturele instellingen in Rotterdam proberen daar wat aan te doen.

De groep mbo’ers is vrij groot. In Rotterdam volgen jaarlijks zo’n 59.000 studenten een mbo-opleiding. Iets meer dan 20.000 van hen, wonen ook echt in de stad. Als het gaat over meer diversiteit in de cultuursector (en overigens ook op andere plekken) lag de focus tot nu toe vooral op culturele achtergrond. Het opleidingsniveau speelde in debatten nog geen grote rol. Terwijl juist mbo’ers de weg naar culturele instellingen in de stad moeilijk vinden, en andersom ook. Het gebrek aan aanvragen gericht op mbo’ers, was bijvoorbeeld voor Fonds21 al om in 2017 aanleiding om te gaan kijken hoe instellingen en mbo’ers door heel het land elkaar beter konden vinden.”

Voor OPEN Rotterdam maakten de studenten een vlog achter de schermen tijdens de filmopname, die je hier kunt bekijken.

Meer weten over Astro Angels? Kijk op de site van Theater Rotterdam.

Foto’s: Salih Kilic