Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Amsterdam Dark Festival van 22 t/m 24 september

08 - 06 - 2023

Nieuw festival georganiseerd door Marjolijn van Heemstra. Ervaar een weekend lang de schoonheid van de duisternis in nachtwandelingen, schemersessies, poëzie en stilte. 

Persbericht

Ontdek het donker tijdens het allereerste Amsterdam Dark Festival

Van vrijdag 22 t/m zondag 24 september 2023 organiseert Marjolijn van Heemstra het eerste Amsterdam Dark Festival. Tijdens dit nieuwe festival ervaar je een weekend lang de schoonheid van de duisternis in nachtwandelingen, schemersessies, poëzie en stilte. Ontdek de magie van een donker stadsbos, verken de grijstinten van de schemering tijdens de overgang van dag naar nacht of kom naar de duisternis-mis waarin we de wijsheid van zwarte gedachten onderzoeken. De kaartverkoop is gestart!

Achtergrond
De afgelopen twee jaar werkte Marjolijn van Heemstra samen met Najat Kaddour en een handvol nachtwachters aan De Nacht-Wacht: een onderzoek naar de waarde van de nachtelijke duisternis in een stad met veel te veel lichtvervuiling. Een project met vele vormen en één missie: ons beeld van de duisternis verbeteren, want al dat licht is schadelijk voor ons en onze omgeving. Tijdens meer dan 150 nachtwandelingen ontdekte De Nacht-Wacht samen met enthousiaste bezoekers de levendigheid van verlaten parken en de betovering van een hemel met sterren en maan. Op het Amsterdam Dark Festival kun je alles ervaren wat De Nacht-Wacht de afgelopen jaren heeft gevonden en gezocht. Samen zetten we duisternis in als gereedschap voor rust, verwondering en een gezond(er) ecosysteem.

Marjolijn van Heemstra: “Het is onze wens van dit festival een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Een vlek van duisternis die zich langzaam uitspreidt over het land. Hiermee willen we bijdragen aan een gezondere samenleving. In de naam Amsterdam Dark Festival echoot het beroemde Amsterdam Light Festival, dat de stad in de donkerste dagen van het jaar vult met lichtkunstwerken. Bij al het licht, zeggen wij, is er ook donker nodig. Niet als tegenhanger, maar als aanvulling.”

Een greep uit de vele activiteiten
Wandel mee met een nachtwandeling in een van de bossen in en om Amsterdam, schemer op bijzondere locaties: de NDSM, Hortus Botanicus, ARTIS, Huis ter Vraag of bij mensen thuis. Er is een programma in het ARTIS-planetarium, een duisternis-mis in de Dominicuskerk, een conferentie over het terugdringen van luchtvervuiling, literaire optredens van SLAA in de Tolhuistuin. Zin om zelf in actie te komen? Kom naar het verduisteringsritueel in het Vliegenbos waar we je leren een nachtactivist te worden.

Praktische informatie
Het Amsterdam Dark Festival vindt plaats van vrijdag 22 t/m zondag 24 september op diverse locaties in en om Amsterdam. Je vindt het programma op www.amsterdamdarkfestival.nl en de kaartverkoop (voor een deel van het programma) is gestart.

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit 

Voor meer informatie kun je terecht bij Dieke van der Spek: info@ludieke.nl