Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

ONE. in De Brakke Grond

01 - 05 - 2015

ONE. is een muzikale solo performance van Lisa Verbelen onder BOG., de collectie van theatermakers Sanne Vanderbruggen, Judith de Joode, Benjamin Moen en Lisa Verbelen.

PERSBERICHT 1 mei 2015

BOG.collectie presenteert: ONE. solo by Lisa Verbelen
Premiere 14 mei 2015 De Brakke Grond, Amsterdam

About all of the things: time, space, light, sounds, objects, organisms, people, feelings and thoughts. ONE. is een vierstemmig koorstuk, gezongen door één vrouw. De partituur is vijftig meter lang. ONE. gaat over beweging en, omdat het een solo is, over eenzaamheid. Het is een poging deze begrippen te vatten.

ONE. is een muzikale solo performance van Lisa Verbelen onder BOG., de collectie van theatermakers Sanne Vanderbruggen, Judith de Joode, Benjamin Moen en Lisa Verbelen. BOG. maakt theater vanuit het verlangen naar overzicht, naar een objectieve blik. We zoomen uit op alles waar de mens vat op tracht te krijgen maar te groot is om vast te pakken.

BOG. werd opgericht na de eerste voorstelling BOG. een poging het leven te herstructureren (2013) en won op Theater aan Zee de KBC Jong Theaterprijs 2013. De tweede voorstelling MEN. de mening herzien (2014) is genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs.

Lisa Verbelen (1988) studeerde in 2011 af in Performance aan de Toneelacademie in Maastricht en stond met haar voorstelling MUR (2011, Huis van Bourgondië) onder meer op Theater aan Zee en Festival Cement. Na haar afstuderen speelde ze in Collection (2012) van Suze Milius en in Blank (2012) van Stefan Jakiela. In 2012 creërde ze Het Benoemproject, een straatkunstproject in cc Berchem, Antwerpen. In juni 2014 studeerde Lisa af aan T.I.M.E., de master muziektheater van het Koninklijk Conservatorium Den Haag en de Veenfabriek. Daarnaast maakte ze bij fABULEUS de voorstelling Snipperdagen (2013) die dit seizoen opnieuw te zien zal zijn.

credits
Muziek / concept / uitvoering: Lisa Verbelen
Eindregie: Judith De Joode
Dramaturgie: Roos Euwe
Decorbouw: Jaap Bontekoe
Productie: Anne Baltus
Techniek: Emiel Rietvelt
Publiciteit: Dieke van der Spek
Met de steun van: d e t h e a t e r m a k e r, De Brakke Grond, deBuren.

speellijst
14 t/m 16 mei De Brakke Grond, Amsterdam
29 mei De Gouvernestraat, Operadagen, Rotterdam
31 juli en 1 augustus Amsterdams Bostheater
19 november KC De Werf, Brugge
8 december Theater Kikker, Utrecht

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit
Voor meer informatie: Dieke van der Spek 06-24684039 publiciteit@bogcollectie.com