Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Nominatie voor The Story of Travis

01 - 06 - 2023

Actrice Ritzah Statia is genomineerd voor de Colombina. De Nederlands Toneeljury over Ritzah: Met de virtuoze fysicaliteit die Ritzah Statia op een sublieme wijze koppelt aan haar spel en vertolking tilt ze haar rol in The Story of Travis naar een ander plan. 

Persbericht

Nominatie voor The Story of Travis

Ritzah Statia is genomineerd voor de Colombina voor haar rol in The Story of Travis, van Theater Rotterdam en Well Made Productions. De Colombina is de prijs voor de meest indrukwekkende bijdragende vrouwenrol en daarmee een van de belangrijkste toneelprijzen van ons land. De uitreiking vindt plaats op zondag 17 september 2023 tijdens het Gala van het Nederlands Theater. Eerder werd al bekend dat The Story of Travis, in regie van Romana Vrede, geselecteerd is als een van de 11 meest indrukwekkende theaterproducties van dit moment en daardoor te zien is tijdens het Nederlands Theater Festival in september.

Juryrapport Ritzah Statia
Ritzah Statia is een fysiek theatermaker, urban danser, mimer en spokenword performer. In The Story of Travis speelt ze de rol van ‘Ma’. De Nederlands Toneeljury over Ritzah: Met de virtuoze fysicaliteit die Ritzah Statia op een sublieme wijze koppelt aan haar spel en vertolking tilt ze haar rol in The Story of Travis naar een ander plan. Het verdriet om een verloren dochter wordt door haar geloofwaardig invoelbaar gemaakt evenals de kracht om als familie door te willen gaan. Zij ademt de overtuiging van het “we shall overcome” dat zo kenmerkend is voor zwarte families en hun veerkracht.

De Nederlandse Toneeljury over The Story of Travis
The Story of Travis is een feest van een voorstelling. Met een all black cast en crew creëerden regisseur Romana Vrede, choreograaf Alida Dors en schrijver Esther Duysker hun nieuwe deel van The Raisin Cycle, een serie toneelstukken die geschreven werden als reactie op de broadwayhit A raisin in the sun (1969) van Lorraine Hansberry. Een geweldige tour de force is het waarin familiegeschiedenis gethematiseerd wordt en inzichtelijk wordt gemaakt hoe de ‘hopes and dreams’ van voorgaande generaties doorwerken in het nu.

De keuze van de Wijkjury Amsterdam
Ook de Wijkjury kiest dit jaar voor The Story of Travis. De wijkjury: “The Story of Travis belicht zware onderwerpen met diepgewortelde emoties, zonder dat je met een ’negative state of mind” de zaal verlaat. Niet alles in de voorstelling wordt voor je uitgespeld, waardoor het boordevol vragen oproept, die je na afloop nog lang laat nadenken.”

Over de makers
The Story of Travis is een productie van Theater Rotterdam en Well Made Productions. De initiatiefnemers zijn vijf zwarte vrouwen; een unicum in het theaterlandschap. De crew bestaat uit Ellen Tjon A Meeuw (zakelijke productie) en Samora Bergtop (artistieke productie) van Well Made Productions, die voor deze nieuwe toneeltekst wederom samenwerkten met schrijver/scenarist Esther Duysker. Regisseur Romana Vrede gaf het familieverhaal haar unieke signatuur mee en Alida Dors (artistiek directeur Theater Rotterdam) tekende voor de choreografie.

Praktische info
The Story of Travis is te zien tijdens het Nederlands Theater Festival. Dit vindt plaats van 7 t/m 17 september 2023 in Amsterdam. Exacte speeldata worden binnenkort bekendgemaakt. De kaartverkoop start in juli. In seizoen 2024-2025 gaat de voorstelling in reprise. Meer info www.tr.nl/travis 

EINDE PERBSERICHT

Voor meer informatie kun je terecht bij Dieke van der Spek: dieke.vanderspek@theaterrotterdam.nl of 06-24684039.