Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Nobody Home op Theater Festival

24 - 05 - 2015

Nobody Home is geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2015 en behoort daarmee tot de 11 beste voorstellingen van het afgelopen theaterseizoen! 

PERSBERICHT 23 mei 2015

Nobody Home van Daria Bukvić geselecteerd voor Nederlands Theater Festival 2015

De voorstelling Nobody Home van regisseur Daria Bukvić ging in december 2014 met overweldigend succes in première. Een uitverkochte tournee volgde. Op vrijdag 22 mei werd bekendgemaakt dat Nobody Home is geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2015 en daarmee behoort tot de 11 beste voorstellingen van het afgelopen theaterseizoen. Nobody Home is tijdens het festival in september te zien in Amsterdam en gaat in april en mei 2016 op een uitgebreide tournee door het hele land.

Over Nobody Home
In 1989 worden vier kinderen geboren in een veilig bed. Eentje in Iran, eentje in Syrië, twee in Bosnië. In de daaropvolgende elf jaar vluchten ze stuk voor stuk naar Nederland. In 2009 ontmoeten ze elkaar op de toneelschool in Maastricht. Vijf jaar later vertellen ze hun onwaarschijnlijke levensverhalen in Nobody Home.

Daria Bukvić ging samen met haar drie acteurs en hun families op zoek naar de wortels van hun bestaan in Nederland. Een land waarin de afgelopen twintig jaar het vluchtelingenbeleid drastisch veranderde en de dynamiek tussen wij en zij voortdurend onderhevig is aan de waan van de dag. Vanuit het land van herkomst naar het asielzoekerscentrum, vanuit de toneelschool naar het podium.

Nobody Home is een ontroerend, kritisch en humoristisch portret van een jonge generatie gevluchte theatermakers die in het theater hun thuis proberen te vinden.

Juryrapport Nederlands Theater Festival:
‘Indringend stuk over vooroordelen en verdriet, heimwee en nieuwe kansen, verblijfsvergunningen en status, geconcipieerd door vier oud-klasgenoten van de Toneelschool Maastricht die ervaringsdeskundigen zijn in asielzoekerscontext. Verrassend en origineel – en verre van loodzwaar – gebracht, ook met het doel andere vluchtelingen een gezicht te geven.

Volkskrant **** Karin Veraart:
Verhaal van jongens die in een vreemd land een bestaan moeten opbouwen, is soms schrijnend, maar nergens larmoyant.’ ‘De clichés worden gepareerd door de eigenheid van iedere acteur afzonderlijk, het drama door humor en hun spelplezier: hartverwarmend.’

NRC **** Joke Beeckmans:
In Nobody Home vertellen drie acteurs op vrij amusante, luchtige wijze over hun moeilijke jeugd als asielzoeker.’ ‘De toon blijft een voorstelling lang licht, inclusief gekke dansjes en liedjes. Maar veel verhalen komen als mokerslagen aan’ ‘Bukvić laat het geheel prettig transparant en open.’

Theaterkrant **** Loek Zonneveld:
Maar boven alles staan hier drie hoogbegaafde toneelspelers die een gedenkwaardige avond Vergnügen bieden in de Brechtiaanse betekenis van dat woord – een grijnslach met hoge urgentie.

Arnon Grunberg in de Volkskrant:
Iedereen in Nederland die zich met vluchtelingenproblematiek en migratie bezighoudt – en wie doet dat niet? – zou dit stuk moeten zien.

Concept & regie: Daria Bukvić
Tekst & spel: Vanja Rukavina, Majd Mardo en Saman Amini

Tekstuele bijdragen: Simon Weeda Vormgeving: Dymph Boss Lichtontwerp: alaa minawi Productie: Vera Vlot Publiciteit: Dieke van der Spek Coach: Eric de Vroedt Advies: Lex Bohlmeijer Foto: Casper Koster Grafisch ontwerp: Joost de Haas

Nobody Home is de eerste productie van de eigen stichting van Daria Bukvić. Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door de pilot ‘3package deal’ van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Bureau Broedplaatsen. Naast het AFK steunen ook Fonds 21, Stichting Melanie en Prins Bernhard Cultuurfonds deze productie. Lichtontwerp van alaa minawi is mogelijk gemaakt door Amsterdam Light Festival.

Meer informatie & speeldata:
www.nobodyhome.nl
www.facebook.com/wearenobodyhome

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit
Voor meer informatie: Dieke van der Spek 06-24684039 info@ludieke.nl