Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Over vaders (en hoe er vanaf te komen)

21 - 05 - 2024

Samen met vier leerlingen van De Jonge Stokerij speelt Koen Wouterse Over Vaders, een rock ’n roll komedie over de misverstanden waar ouders (met name vaders) mee te maken krijgen als hun kinderen volwassen worden. Vanaf 13 juni in het theater.

Persbericht

OVER VADERS EN HOE ER VANAF TE KOMEN

Nieuwe voorstelling van De Stokerij van 13 t/m 22 juni in Schiedam te zien

Na De Achterblijver komt De Stokerij opnieuw met een herkenbare en persoonlijke voorstelling. Samen met vier leerlingen van De Jonge Stokerij speelt Koen Wouterse Over Vaders, een rock ’n roll komedie over de misverstanden waar ouders (met name vaders) mee te maken krijgen als hun kinderen volwassen worden. Niemand wordt gespaard, niets blijft onbenoemd in deze voorstelling: van de gênante en hilarische momenten, tot het wederzijdse onbegrip. Maar het gaat in de eerste plaats ook over de trots en vooral over de liefde tussen vaders en dochters. Deze gloednieuwe voorstelling speelt van 13 t/m 22 juni op diverse locaties in Schiedam.

Over de voorstelling
De reis van vaders en dochters is er een van vallen en opstaan. Een vader loopt vaak achter op de feiten. Dit begint al bij de geboorte, waar hij op het belangrijkste moment van zijn leven niet veel meer kan doen dan thee halen. Als de reis vervolgt, zijn vaders en dochters op het ene moment beste vrienden en het volgende moment begrijpen ze geen bal van elkaar. In Over Vaders gaat acteur, regisseur en vader Koen Wouterse, met vier van zijn leerlingen, Max, Bianca, Pien en Emma, op zoek naar de formule om alle misverstanden tussen vaders en dochters voor altijd te voorkomen. Dit doen ze door toneel te spelen, door te dichten en te zingen. In een hoog tempo en op vrolijke toon nemen ze het publiek mee in een ontroerende achtbaan van herkenning. Bekende scenes uit theaterstukken en films komen voorbij, maar ook eigen geschreven teksten waarbij zowel Wouterse als zijn theaterdochters allemaal hun hart op tafel leggen.

Koen Wouterse: “Ik ben zelf vader van een dochter van 10 en opvoeden is voor mij een weg van vallen en opstaan. Het gaat van fantastisch tot onzeker en ik kijk erg op tegen het moment dat ik haar los moet laten. De meiden waar ik nu mee speel worstelen met hetzelfde, maar dan vanaf de andere kant, wat tot hilarische momenten leidt!”

concept & tekst: Koen Wouterse met: Max de Bloois, Bianca Croitor, Pien de Haan, Emma Menkhorst, Koen Wouterse begeleiding: Anne Rats fotografie/beeld: Twan de Veer marketing: Dieke van der Spek, Leonie Poot techniek: Rodney Breen Producties

Praktische info
donderdag 13 juni 20:15 uur Spiegeltent Theater aan de Schie, Schiedam
zondag 16 juni 19:15 uur Vaderdag Special incl. diner Ine’s huiskamer, Schiedam (UITVERKOCHT)
vrijdag 21 juni, zaterdag 22 juni 20:15 uur Wennekerpand, Schiedam
Tickets koop je via www.destokerijschiedam.nl

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit

Voor meer informatie, interviews en persaccreditatie kun je terecht bij Dieke van der Spek info@ludieke.nl