Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Nieuwe voorstelling Sadettin Kirmiziyüz

14 - 12 - 2022

De nieuwe voorstelling MONUMENTAAL van Sadettin Kirmiziyüz gaat op 7 februari in premiere en gaat daarna t/m 15 april op tournee.

Persbericht

Meesterverteller Sadettin Kirmiziyüz maakt Monumentale voorstelling

Vanaf februari 2023 gaat theatermaker Sadettin Kirmiziyüz op tournee met zijn nieuwe voorstelling MONUMENTAAL. Welk Monument laat je je kinderen na? Het Monument dat je van je ouders kreeg? Theatermaker Sadettin Kirmiziyüz is vader van drie kinderen. Net als zijn ouders, beiden Turkse arbeidsmigranten, heeft hij twee zoons en een dochter. Welke lessen die hij van zijn ouders heeft geleerd geeft hij door aan zijn kinderen? En wat als die lessen niet goed genoeg blijken om de harde klappen die het leven uitdeelt op te vangen? Of als dat wat je van je ouders hebt geleerd een ondraaglijk zware last blijkt te zijn? Kun je dat wel nalaten?

Welke Monumenten laat je je kinderen na?
De afgelopen vijftien jaar maakte Sadettin voorstellingen waarin de verhalen en levens van zijn familie symbool stonden voor grote maatschappelijke thema’s als identiteit, migratie en integratie. Monumenten voor zijn familie die de geschiedenis van migranten in Nederland beschreven en daarmee ook een belangrijk deel van de geschiedenis van Nederland zelf. Over zijn vader en moeder, de Turkse arbeidsmigranten. Over zijn broer, zus en tenslotte hijzelf, de migrantenkinderen die koste wat kost moesten integreren in een steeds minder gastvrij Nederland. Tegelijkertijd mochten ze hun Turkse en islamitische identiteit en afkomst nooit verloochenen.

Sadettin kreeg vanuit publiek en pers veel lovende reacties op deze voorstellingen. Theaterkrant noemde hem “meesterverteller” en zijn voorstellingen werden omschreven als “overdonderend” (de Volkskrant) en “hartverwarmend” (Trouw). Maar wat betekent het theater dat hij heeft gemaakt voor zijn nageslacht, welke Monumenten laat hij zijn kinderen na? En wat vinden zij er eigenlijk van?

MONUMENTAAL is een solo van een theatermakende bi-culturele vader van 40 die iets wil betekenen voor zijn kinderen.

Credits
Concept, tekst en spel Sadettin Kirmiziyüz | Conceptontwikkeling Casper Vandeputte | Eindregie Floris van Delft | Dramaturgie Liet Lenshoek | Decor Sacha Zwiers | Licht Gé Wegman | Campagnebeeld Aisha Zeijpveld

Speeldata
Van 7 februari t/m 15 april op tournee in Nederland
Premiere do 9 februari Frascati, Amsterdam
Info: sadettink.nl/productie/monumentaal/

Over Sadettin Kirmiziyüz
Sadettin Kirmiziyüz is theatermaker, verhalenverteller en acteur. Zijn werk kenmerkt zich door een sterk autobiografisch en documentair karakter: hij put uit zijn persoonlijke leven en ervaringen om – met humor en zelfrelativering – voorstellingen te maken waarin identiteit, migratie, discriminatie, politiek en de geschiedenis van zowel Nederland als de wereld een rol spelen. Zijn voorstellingen zijn vaak verhalende monologen, veelal ondersteund door (live)muziek. Hij maakte naam met voorstellingen over zijn familie zoals Somedaymyprincewill.com en voorstellingen over actuele thema’s zoals radicalisering en discriminatie als De radicalisering van Sadettin K en Citizen K. Met zijn voorstellingen doorbreekt Sadettin de kaders van onze vastgeroeste denkpatronen.

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit

Voor meer informatie, interviews en persaccreditatie kun je terecht bij Dieke van der Spek via publiciteit@sadettink.nl