Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Nieuwe voorstelling Sadettin Kırmızıyüz

14 - 06 - 2024

Op 20 oktober gaat Return of the King, onder regie van Casper Vandeputte, in premiere in de Meervaart, Amsterdam. Return of the King gaat over de remigratie van de gepensioneerde vader van Sadettin. Na de première speelt Return of the King door het hele land.

Persbericht

SADETTIN KIRMIZIYÜZ MAAKT VOORSTELLING OVER REMIGRERENDE VADER

Na het succes van CITIZEN K en Somedaymyprincewill.com werken meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz en regisseur Casper Vandeputte opnieuw samen. Hun nieuwste voorstelling Return of the King gaat over de remigratie van de gepensioneerde vader van Sadettin. Na vijftig jaar werken en wonen in Nederland stapte hij een paar maanden geleden op het vliegtuig naar Turkije, om daar de rest van zijn leven als koning te leven. Sadettin onderzoekt hoe het voor zijn vader is geweest om vijftig jaar te gast te zijn in Nederland. Met zijn kenmerkende humor, authenticiteit en relativering neemt Sadettin je mee op reis, zijn vader achterna. Return of the King gaat op 20 oktober 2024 in première in de Meervaart in Amsterdam en op tournee t/m 8 maart 2025.

Sadettin Kırmızıyüz: “Mijn vader keek al heel lang uit naar zijn pensioen. Waar hij ook naar uitkeek was zijn verhuizing naar Turkije, een droom die hij pas de laatste paar jaren had. Toen hij me daar voor het eerst over vertelde, kon ik mijn oren niet geloven. Vroeger was mijn vader daar niet mee bezig, zijn toekomst en daarmee die van onze hele familie, lag in Nederland. Waarom is hij daar op teruggekomen? En waarom zit zijn vertrek mij zo dwars?”

Schemergeneratie
In de jaren ’70 droomde Sadettins vader ervan om in Nederland genoeg geld te verdienen zodat hij in Turkije een goed leven kon leiden. Maar zoals zovelen van zijn generatie deed hij er veel langer over dan gepland. Een halve eeuw langer, om precies te zijn. De generatie van Sadettins vader is zo langzamerhand helemaal verdwenen uit de Nederlandse samenleving. Ze keren terug naar het Moederland, waardoor het lijkt alsof ze hier nooit echt zijn geweest. Een schemergeneratie, die het einde van een tijdperk inluidt. Hoe hebben zij Nederland veranderd en hoe zijn zij door Nederland veranderd? Hoe zal het Sadettins vader vergaan in Turkije, het land dat hij ooit verliet voor Nederland om een toekomst op te bouwen? En hoe vergaat het Sadettin en zijn generatiegenoten, die nu zelf kinderen hebben en een toekomst hier in Nederland voor zich zien?

Over Sadettin
Sadettin Kırmızıyüz (Zutphen, 1982) is acteur en theatermaker. Sinds 2010 maakt hij als artistiek leider van SADETTIN K voorstellingen met een sterk autobiografisch en documentair karakter. Voorstellingen waarin identiteit, politiek en geschiedenis een rol spelen en waarin persoonlijke en universele thema’s zich met elkaar vermengen, zoals Somedaymyprincewill.com, De Radicalisering van Sadettin K, Citizen K en Monumentaal. Ook is Sadettin te zien in tv-series zoals Dag en Nacht, Koningshuis de Musical, Als de Dijken Breken en maakte het Uur van de Wolf een documentaire over hem en zijn familie onder de titel Thuis bij de Familie K.

Credits
Concept, tekst en spel: Sadettin Kırmızıyüz Tekst en regie: Casper Vandeputte Dramaturgie: Liet Lenshoek Decor: Sacha Zwiers Kostuum: Lotte Goos Licht: Gé Wegman Techniek: Henk Geurds Productie: Nikita Oldert Zakelijk leiding: Albert van Andel Marketing: Dieke van der Spek, Leonie Poot Impresariaat: Alles voor de Kunsten Campagnebeeld: Aisha Zeijpveld

Praktische info
try-out 19 oktober, premiere 20 oktober Meervaart, Amsterdam
landelijke tournee t/m 8 maart 2025
meer info www.sadettink.nl

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit

Voor meer informatie, interviews en persaccreditatie kun je terecht bij Dieke van der Spek via publiciteit@sadettink.nl