Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Nastaran genomineerd voor Gieskes-Strijbis Podiumprijs

27 - 06 - 2023

De prijs is de grootste prijs binnen de Nederlandse podiumkunsten. Op 11 september 2023 wordt de prijs uitgereikt aan twee van de genomineerden.

Persbericht

Nominatie Gieskes-Strijbis Podiumprijs voor Nastaran Razawi Khorasani

Theatermaker Nastaran Razawi Khorasani is genomineerd voor de Gieskes-Strijbis Podiumprijs. Met het prijzengeld van €60.000 per winnaar is de Podiumprijs de grootste prijs binnen de Nederlandse podiumkunsten. Op 11 september 2023 wordt de Podiumprijs uitgereikt aan twee van de genomineerden. Nastaran is deze zomer nog nog op diverse festivals in het buitenland te zien met haar succesvoorstelling Songs for no one. Op 21 september gaat haar nieuwe dansperformance This is not a dance in première, die zij momenteel als gastmaker bij Theater Rotterdam maakt.

Adviescommissie Podiumprijs over Nastaran:
Nastaran Razawi Khorasani toont zich één van de snelst ontwikkelende podiumkunstenaars in Nederland. Haar grootste kracht is haar veelzijdigheid. De jeugdige en energieke bravoure bij performance collectief KOBE maakte plaats voor een ingehouden intiem en kwetsbare solo, maar ook in groot ensemblewerk acteert Nastaran beheerst en sterk. Veelbetekenend is de manier waarop haar lichaam in al haar werk centraal staat. In welke context dan ook, van podium tot buitenlocatie tot televisie, trekt zij de aandacht en laat het publiek of kijker niet meer los en blijft haar werk op het netvlies gebrand.

Gastmaker bij Theater Rotterdam
Nastaran is dit jaar als gastmaker verbonden aan Theater Rotterdam in samenwerking met De Coproducers. Ze presenteert de dansperformance This is not a dance over censuur. In Iran is dansen officieel verboden. Sinds de Islamitische Revolutie hebben alle dansgezelschappen er hun deuren moeten sluiten. Veel dansers en choreografen zijn naar het buitenland gevlucht. Degenen die er nog wonen, moeten vindingrijk zijn. Hoe houden zij deze kunstvorm levend? Wat mag gezien worden en wat niet? Terwijl muziek en belichting elkaar steeds verder opzwepen, probeert Nastaran haar dansende lichaam te beteugelen.

Tijdens de voorstelling geeft Nastaran het podium aan stemmen van choreografen en dansers die wonen in Iran en de diaspora. Hoe gaan zij om met het dansverbod? Hoe beoefenen zij hun beroep, welk gevaar lopen zij, voor welke vrijheden strijden zij? This is not a dance is een eerbetoon aan het lichaam dat wil bewegen. Een eerbetoon aan de kunst die gemaakt móet worden, in welke vorm dan ook.

This is not a dance gaat op donderdag 21 september 2023 in première bij Theater Rotterdam en daarna op tournee door heel Nederland.

Meer info:
www.nastaran.nl/werk/this-is-not-a-dance/
www.tr.nl/notadance

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit

Voor meer informatie kun je terecht bij Dieke van der Spek via info@ludieke.nl of 06-24684039.