Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Nacht Na de Dam

20 - 04 - 2015

Theater Na de Dam maakt eerste namen Nacht Na de Dam bekend. Met Maarten Heijmans, Huub van der Lubbe, Theo Nijland, Eric Vloeimans e.a. op 4 mei in Stadsschouwburg Amsterdam. 

PERSBERICHT 20 april 2015

Theater Na de Dam maakt eerste namen Nacht Na de Dam bekend

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21:00 uur, 70 jaar na de Bevrijding, zetten theatermakers en artiesten zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. In theaters in heel Nederland spelen tijdens deze 6e editie van Theater Na de Dam meer dan 60 voorstellingen die een inhoudelijke verbinding hebben met de Tweede Wereldoorlog.
Na afloop van de voorstellingen om 23:00 uur organiseert Theater Na de Dam een intiem programma op het toneel van de Stadsschouwburg in Amsterdam: Nacht Na de Dam.

Nacht Na de Dam live op de NOS
4 mei 23:00 Stadsschouwburg Amsterdam
In de Stadsschouwburg komen theatermakers en bezoekers samen voor een programma met muziek, gedichten en theaterfragmenten. Hiermee maken zij gezamenlijk de overgang van herdenken naar bevrijden. De eerste namen zijn bekend: Huub van der Lubbe, Theo Nijland, Eva van Manen, Maarten Heijmans, Hans Kesting en Eric Vloeimans komen die avond voorbij.
Een deel van het programma wordt live uitgezonden door de NOS. Deze uitzending wordt gepresenteerd door Rik van de Westelaken.

Wat staat er verder bij Theater Na de Dam?

Die Weise von Liebe und Tod (Amsterdamse premiere!)
Mezzosopraan Christianne Stotijn en actrice Julika Marijn over Etty Hillesum
4 mei 21:00 Compagnietheater Amsterdam
“Deze voorstelling kan zo in het Holland Festival.” (***** De Theaterkrant, 30-11-2014)
De Nederlandse Etty Hillesum vergaarde 38 jaar na haar dood in Auschwitz bekendheid door de publicatie van haar dagboeken. Fragmenten uit de dagboeken leiden Christianne Stotijn en Julika Marijn langs Frank Martins zelden uitgevoerde Die Weise von Liebe und Tod des Cornets Christoph Rilke, en de prachtige liederen van Hanns Eisler en Dmitri Sjostakovitsj. De teksten zijn bewerkt en geregisseerd door Moniek Kramer, die eerder het filmscenario schreef van Lucia de B.

Soldaat van Oranje – De Musical brengt bijzonder programma
4 mei 21:00 Leidse Schouwburg
Onder de titel Als wij niets doen… brengen de castleden en het orkest van Soldaat van Oranje – De Musical een collage van de mooiste gedichten en tekstfragmenten uit de Nederlandse literatuur waarin de Tweede Wereldoorlog en het maken van keuzes in oorlogstijd centraal staan. Vorig jaar werd deze productie voor het eerst uitgevoerd in de Leidse Schouwburg. Dit jaar is een vernieuwde versie gemaakt. Uiteraard spelen en zingen de acteurs ook scènes en nummers uit de voorstelling.

Recordaantal jongerenprojecten door het hele land
Jongerenvoorstellingen vormen een wezenlijk onderdeel van Theater Na de Dam. Jongeren verdiepen zich samen met theatermakers in de geschiedenis van hun stad of wijk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en interviewen bejaarde buurtbewoners over hun herinneringen. Die gesprekken gebruiken zij als basis voor hun (locatie)voorstelling. De voorbereidingen voor maar liefst zestien jongerenvoorstellingen zijn in volle gang in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Almere, Utrecht, Dordrecht, Leeuwarden, Haarlem, Hoorn, Weesp, Sittard, Assen en Groningen.

Dit is een deel van het programma. Wijzigingen voorbehouden.
Voor het complete programma: www.theaternadedam.nl

EINDE PERSBERICHT 

Voor meer informatie, beeldmateriaal, interviewaanvragen neemt u contact op met Dieke van der Spek, Hoofd Marketing & Communicatie Theater Na de Dam, dieke@theaternadedam.nl 06-24684039.