Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Mooie recensies voor Monumentaal

21 - 02 - 2023

Wauw, een vijf sterren recensie voor MONUMENTAAL van Sadettin K. Lees hier een samenvatting van de interviews en recensies die verschenen zijn in de media.

Benieuwd waar MONUMENTAAL over gaat? Sadettin praat je bij.

Interviews

Voor NRC ging Sadettin in gesprek met Sander Janssens. ‘Kırmızıyüz is gewoon een Nederlandse achternaam

Fragment uit het interview: Toen zijn zoontje vorig jaar op de ic vocht voor zijn leven,voelde de afstand met zijn ouders groter dan ooit. „Volgens mijn moeder wist God waarom dit gebeurde. Ik dacht: nee, dat wéten we niet.”
„Een maand moeten doorbrengen op een kinderafdeling van een ziekenhuis? Je maakt mij niet wijs dat dat een reden heeft. Zoiets is onacceptabel, onverdraaglijk.”

Voor de Volkskrant sprak Sadettin met Ela Çolak ‘Theatermaker Sadettin Kırmızıyüz wil zijn kinderen bevrijden van het juk dat hij nog wél draagt

Fragment uit het interview: Waaraan Kırmızıyüz zichzelf ook onderwerpt: de vraag wat nu eigenlijk de gevolgen zijn van zijn vervulde ambities. Doordat zijn stem wordt gehoord, hoopt hij de volgende generatie in elk geval van één label te bevrijden. ‘Ik ben een Turkse Nederlander en dat zal ik altijd zijn. Maar zolang ik word bestempeld als migrantenkind, zullen mijn kinderen ‘migrantenkleinkinderen’ zijn, terwijl ze zo veel meer zijn dan dat. Ik wil niet dat hun leven wordt bepaald door de reis die mijn ouders destijds naar Nederland hebben afgelegd.’

De Nieuws BV. Sadettin ging op Radio 1 voor De Nieuws BV in gesprek met Natasja Gibbs over zijn nieuwe voorstelling MONUMENTAAL. Het interview begint op 1:11.

Nooit Meer Slapen. Sadettin was in de nacht van 15 op 16 februari te gast in het Radio 1 programma Nooit Meer Slapen en sprak een uur lang met Femke van der Laan.

Recensies

de Volkskrant ★★★★★ “Sadettin Kirmiziyüz kijkt nog één keer terug in de ontroerende voorstelling ‘Monumentaal

Theaterkrant “Het is theater dat het puur persoonlijke ontstijgt, en dat maakt het belangwekkend. Monumentaal is in die zin classic Kirmiziyüz, en een voorstelling om te omarmen.

Trouw★★★★ “Fascinerend hoe Sadettin Kirmiziyüz door de tijd en zijn familie heen laveert.

Parool “Dat Kirmiziyüz een begenadigd verteller is, met een achteloos lijkende muzikaliteit en ritme in zijn voordracht, toont hij in deze voorstelling opnieuw.

De Groene Amsterdammer“Met een overrompelende eerlijkheid scherpt hij zijn persoonlijke ervaringen als jongen van Turkse komaf aan de pijnpunten van onze multiculturele samenleving.”

MONUMENTAAL is nu op tournee en is t/m 15 april in het theater te zien. Bekijk hier de speellijst.