Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Mijn week…

17 - 02 - 2015

Vorig jaar september hield ik mijn week bij voor Cultuurmarketing.nl. Dit werd één van de best gelezen artikelen op die website in 2014, belachelijk… Dus die houden we erin! Hier een spiksplinternieuwe ‘Mijn week…’ 

MAANDAG

De week begint goed. In de nacht van zondag op maandag klok ik rond 1:30u uit…

Ook in 2015 blijf ik volhouden: de maandag begint met een uurtje sportschool. Top! Mijn goede voornemen om de maandagen voortaan afspraakvrij te houden en thuis te werken, mislukt na een maand al. Op naar het Nationale Toneel. Een lunchafspraak met de sponsorafdeling, een kennismaking met de nieuwe social media manager van de Koninklijke Schouwburg en wat uurtjes achter de computer. Werkdag voorbij en op naar huis…oh nee, iets veel leukers. Op naar Gouda voor het jaarlijkse etentje met 1 collega en 3 ex-collega’s van het Nationale Toneel. De zogenaamde ‘oude garde’. Op het menu? Kaasfondue!

image2

DINSDAG

Vandaag word ik ‘Wereldkampioen Overleggen’. Er staan er maar liefst 7 in mijn agenda, waarvan 6 bij het Nationale Toneel. Is er zoveel te bespreken dan? Jazeker. We starten met het Babel teamoverleg. Babel is het journalistieke programma van het Nationale Toneel. Daarna een korte sessie met marketeers van Theater aan het Spui, Diligentia en de Koninklijke Schouwburg over iets wat ik nog niet ga verklappen. Tijdens de lunch praat ik bij met Hoofd Marketing Pien van Gemert, daarna ons wekelijkse afdelingsoverleg, gevolgd door 2 meetings in verband met de marketing & educatie rondom Genesis. ADEM IN ADEM UIT

image3

Naar huis, snel eten. Behoefte aan wat gezonde voeding: pasta van courgette. Dan op naar overleg nummer 7: bestuursvergadering met Stichting Babelvis. De stichting van theatermakers Maureen Versprille en Dennis Rudge. Ik zit als secretaris in het bestuur. Erg leuk en leerzaam om te doen!

WOENSDAG

Dagje Amsterdam. Op naar het kantoor van Theater Na de Dam in de Open Coop in Amsterdam, vlakbij EYE. Een fijne plek! En jongens…die lunch toch elke week weer daar. #foodporn

image4

Goede, productieve dag waarin ik samen met het team het eerste grote persbericht van Theater Na de Dam voor dit jaar schrijf. Het grote nieuws mag naar buiten: Wende en Typhoon doen het Carré programma.
‘s Avonds in Den Haag met 2 theatervrienden naar de altijd fijne Zaal 3 van Theater aan het Spui. Hier speelt Dennis Rudge de voorstelling Arbeid Adelt, over de sluiting van de Prodentfabriek. Terwijl we na het verdiende applaus de zaal uit lopen grap ik ‘krijgen we nu zeker tandpasta!’…ja dus!

image5

Voor het slapengaan nog wat huiswerk. Ik vroeg Bo Tarenskeen en Jaïr Stranders, initiatiefnemers van Theater Na de Dam, welk boek ik moest lezen als ik 1 boek zou willen lezen over de Tweede Wereldoorlog…Harry Mulisch, here we go.

image6

DONDERDAG

Of is het nou al vrijdag? Ik ben de dagen kwijt…gaat lekker zo ;-).

Wakker worden met de heerlijke koffie van Korzo en een fijn croissantje. Het overleg om 10:00u wordt spontaan omgedoopt tot ontbijtoverleg, omdat mijn opdrachtgever zelf ook trek heeft! Ik hou ervan. Ik ga om tafel met Holland Dance en Grey Vibes om de laatste puntjes op de i te zetten voor het project Good [Old] Times: moderne dansworkshops voor 55+. Volgende week zijn de overvolle proeflessen in het Laaktheater, Diamanttheater, De Nieuwe Regentes en Dakota en de week erna start de cursus.

image7

Op naar Amsterdam voor iets bijzonder leuks: taartje eten met mijn super stagiaire Frederique die me helpt bij de tournee van Pandgenoten van Sadettin Kirmiziyüz. We doen dit in de Koffieschenkerij, vlakbij Frascati.

IMG_3401

Door naar de Smoeshaan. Eten met de zakelijk leider van Firma MES en daarna naar die o zo fijne voorstelling TROEP in Bellevue. Firma MES houdt standaard na elke voorstelling een nagesprek in de zaal. Dat werkt altijd goed, ook nu weer.

image8

VRIJDAG

Word wakker door een telefoontje van mijn broer. Hij heeft vrijkaarten voor Thialf, of ik vanmiddag mee wil. Even twijfel ik, maar nee…de afspraken die ik heb staan kan ik niet afzeggen. Ik maak me klaar om naar de brainstorm over de website van Festival De Betovering te gaan en check gelukkig mijn mail voordat ik op de fiets spring. Gaat niet door, de webbouwer heeft griep. Geeft mij de tijd om rustig wakker te worden en thuis de dag te starten.

‘s Middags naar het nieuwe kantoor van Firma MES. We maken plannen voor de komende maanden. Daarna naar onze hippe vrienden van Vruchtvlees, verantwoordelijk voor de grafische vormgeving van alle Firma MES uitingen. Het is bijna maart en dan willen theaters graag het campagnebeeld van de voorstellingen uit het volgende theaterseizoen ontvangen, dus Vruchtvlees mag snel aan de slag voor ons. Het mag wat ons betreft wel wat weg hebben van het beeld van TROEP, daar zijn we nog steeds enorm blij mee.

IMG_3441

En ja hoor, daar is DE FOTO. Mijn hele familie voor Thialf. Het doet een beetje pijn, maar ik gun het ze. Oke, na foto nummer 4 vind ik het niet grappig meer…jaloers!

image10

Gelukkig zijn daar 2 lieve vriendinnen die zin hebben in een avondje bankhangen, bijkletsen en filmkijken. Wat was er ook alweer met Thialf? Ik ben het vergeten. Om 22:30u even opletten, want Boris van der Ham maakt de nominaties voor de toneelprijzen bekend. Zit een van de opdrachtgevers erbij? Ja! Hubert Fermin wordt genomineerd voor zijn rol in As you like it van het Nationale Toneel. Terwijl de vriendinnen rustig doorkletsen, zet ik het een en ander op social media.

ZATERDAG

Spinninglesje gevolgd door een brunch en een aflevering van The Fall. Toch nog even op pad ‘s middags. Bandleden van Splendid hebben me uitgenodigd voor een marketingoverleg. Ik ben tourmanager van deze band, maar denk uiteraard ook graag mee over de marketing. Het nieuwe album komt eraan inclusief clubtour en alles wat daarbij komt kijken, dus we hebben veel te bespreken. Bassist Dokus doet een schietgebedje op de goede afloop…

image12

Thuis vind ik een briefje van DHL op de deurmat. Zou ik dan toch een geheime aanbidder hebben die mij een fantastisch cadeau stuurt op deze mooie Valentijnsdag? Ik bel aan bij de buren en het is…een pakketje van Curated. De ‘stille aanbidder’ blijkt foodblogger Marjan van Ippel te zijn. Ik ben geabonneerd op Curated en krijg 4 keer per jaar een verrassingspakket thuisgestuurd. Dit keer allerlei ‘condiments’.

image13

ZONDAG

Ik slaap 11 uur achter elkaar en als ik mijzelf begin van de middag mijn bed uit schop, voelt het alsof ik nog 11 uur had kunnen slapen. Gelukkig een rustige zondag! Series kijken, boek lezen, klein beetje werken en toch ook maar even een rondje hardlopen door Meijendel. (Waar ik overigens aan het einde van de avond spijt van had, want mijn heup is het dit weekend niet helemaal eens met de sportieve belasting. Au…)

image14

Mooie afsluiter van deze week: het facebookbericht over de deelname van Wende & Typhoon aan Theater Na de Dam breekt alle records!

IMG_3440