Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Mijn week…

21 - 04 - 2015

Oke het was een drukke week, maar wel een hele leuke week! Vol Splendid, Theater Na de Dam, Nationale Toneel, lekker eten en meer…

ZATERDAG

Nee niet op maandag maar op zaterdag begint deze week. De officiële aftrap van The Good Life clubtour van mijn band Splendid. Veel tijd gestoken in de voorbereiding van deze uitverkochte show in het Paard van Troje. En gelukkig…het wordt een avond om van te dromen!

zaterdag1

Frontman Pat Smith laat het hele publiek op de grond zitten en mijn familie is erbij. Die hebben nog niet eerder zo’n grote Splendid show meegemaakt. Na afloop gaan ze op de foto met de allergrootste fan!

zaterdag2

ZONDAG

Even bijkomen met een goed ontbijt. Of nouja, brunch eigenlijk ;-).

zondag1

De rest van de dag toch vooral achter de laptop. Er komen zoveel leuke reacties binnen! Ook mooie foto’s zoals deze van Iwan den Brabander. Hij stond precies op de juiste plek toen Pat Smith ging crowdsurfen.

zondag2

 

MAANDAG

Terug naar het ‘normale leven’: de maandag begint met een spinningles. Daarna thuis van mijn werk gehouden worden door poes Amy. Zij heeft echt te weinig aandacht gekregen de afgelopen dagen…

maandag1

Het is me eindelijk weer eens gelukt om een maandag vrij van afspraken te houden. Overdag dan. Heerlijk vind ik dat. Thuis aan de eettafel aan het werk voor zo’n beetje al mijn opdrachtgevers. ‘s Avonds toch even de deur uit, samen met collega Martijn Westerop van Theater aan het Spui naar de aftrap van de Haagse Vrijheidsweken. Burgemeester Jozias van Aartsen verzorgt de opening en Ad van Liempt houdt een interessant betoog over vrijheid van meningsuiting. Met de programmering van Theater Na de Dam zijn we in Den Haag onderdeel van deze Vrijheidsweken.

maandag2

DINSDAG

Op naar het Nationale Toneel. In de ochtend koffie met Elke Smelt (Koninklijke Schouwburg) en Matthijs de Groot. Ik heb Matthijs gevraagd om op 21 april een brainstorm te leiden met young professionals. Centrale vraag wordt: ‘Hoe ziet jouw ideale toneelavond eruit?’. Daarna mijn nieuwe collega Vera Seriese bijpraten over de social media. Zij is deze week gestart bij het Nationale Toneel. Met de afdeling praten we die middag over alle lopende zaken waaronder de naderende premiere van Genesis. Spannend.
Ik maak alleen een foto van mijn eten, je merkt wel waar mijn prioriteiten liggen…

dinsdag1

Overdag kreeg ik al bericht van de redactie van DWDD en ‘s avonds is het dan zover: Adriaan van Dis (de held!) tipt Theater Na de Dam. Heel erg blij dat ik ze nog even een goed bestand van de nieuwe poster heb gestuurd. Wat ziet het er mooi uit!

dinsdag2
WOENSDAG

Heerlijk lenteweer. En wat een geluk dat het Nationale Toneel een binnentuin heeft! Lunch in de zon, vergaderen in de zon. Werken & een kleurtje opdoen. Ik praat bij met collega’s van Theater aan het Spui en de Koninklijke Schouwburg over de dag die wij eind mei organiseren voor onze lieve vaste bezoekers. Met het Babel team bespreken we alle talkshows die we de komende weken organiseren bij het Nationale Toneel. Het zijn er nogal wat. ‘s Middags even langs STROOM, de marketingmedewerker heeft me uitgenodigd om eens kennis te maken. En ja…weer alleen eten op de foto!

woensdag1

Onderweg naar huis neem ik me voor om eerst eens in mijn voortuin in de zon te gaan zitten. Ai jammer, geen zon meer op dit tijdstip. Dan maar aan de wandel naar een van mijn favoriete strandtenten: Bora Bora. Even pauze voordat ik weer aan het werk ga thuis. Lange werkdagen deze week. Maandag 4 mei en dus Theater Na de Dam komt erg snel dichterbij en daar moet nog zoveel voor gebeuren. En Firma MES gaat de bordelen weer in, zo leuk! Vanavond moet het persbericht eruit, want op 26 april leiden ze het eerste publiek al rond in Club Mayfair.

woensdag2

DONDERDAG

Op de fiets naar het Gemeentemuseum, heerlijk om de hoek (ik ben te laat, hoe krijg ik dat toch voor elkaar!). Dit mooie museum is dit jaar locatiepartner geworden van Dag in de Branding en op 16 mei a.s. staan er de bijzondere Ideofonen van Dick Raaijmakers opgebouwd en speelt het New European Ensemble in de Tuinzaal.
Door naar Amsterdam. Eindbestemming: het kantoor van Soldaat van Oranje! Ik ben uitgenodigd, omdat ze meedoen met Theater Na de Dam. We hebben een fijn gesprek over de marketing en ze gaan me geweldig helpen.

donderdag1

Het tourmanagerpetje mag weer op. Ik stap op de bus naar Haarlem. Splendid speelt er die avond in het Patronaat. De crew is ‘s middags vanuit Den Haag vertrokken en ik ontmoet ze op de locatie. Alles loopt op rolletjes, dus ik installeer mijn kantoor in de kleedkamer en ga nog even aan het werk. Wel de zaal in bij de soundcheck uiteraard.

donderdag2

VRIJDAG

Bijkomen van de fijne Splendid avond is er niet bij, om 9:30 uur word ik verwacht in Amsterdam. Ik praat mijn oud-stagiaire van het Nationale Toneel bij, zij komt mij de laatste dagen helpen bij Theater Na de Dam. Daarna teamoverleg…de laatste loodjes. De campagne is echt volop aan de gang nu. Ik kom de A0 tegen als ik naar de Open Coop loop, waar we ons kantoor hebben. Mooi dat mijn andere opdrachtgever ernaast hangt!

vrijdag1

Zowel voor Theater Na de Dam als voor mijn nieuwe opdrachtgever BOG Collectie werk ik deze dagen samen met De Brakke Grond. Het is toch altijd fijner om te weten wie je voor je hebt, dus ik drink een kopje kennismakingsthee met Mayke van de marketingafdeling.
Daarna gaat dat petje van de dag ervoor weer op, Splendid speelt die avond in het uitverkochte nieuwe TivoliVredenburg. Ik trein er weer naartoe. Wat een topshow! Het Utrechtse publiek is erg enthousiast en staat in de rij voor een handtekening van Pat na afloop.

vrijdag2

ZATERDAG

Nou vooruit, ik neem deze zaterdag er ook nog bij. Een spinninglesje en dan toch maar even naar de stad voor Splendid. Het is Record Store Day vandaag en ze spelen in de nieuwe vestiging van Paagman. En we zitten sinds gisteren op Periscope, dus ik wil het optreden live streamen. Gaat goed, totdat ik per ongeluk op het scherm druk en de camera laat omdraaien…sorry kijkers, dat was mijn verwarde hoofd in beeld!

zaterdag3

Splendid zwaai ik uit. Zij gaan naar de Effenaar in Eindhoven voor de laatste clubshow van deze week met een vervang-tourmanager.
Ik ga me voorbereiden op Genesis. Het Nationale Toneel heeft die avond de premiere van de theatermarathon in het nieuwe Zuiderstrandtheater en ik help mijn collega bij de persontvangst. Ik heb zelf nog niks gezien, dus ik ben reuze benieuwd. Zes uur toneel met twee pauzes, ga ik dat volhouden na deze monsterweek? Ja, dat ga ik volhouden. Makkelijk zelfs! Wat een mooie voorstelling is dit geworden zeg. Ik ben zeer onder de indruk van de acteurs en regisseur Johan Doesburg zorgt hiermee voor een prachtig afscheid (dit is zijn laatste voorstelling bij het Nationale Toneel).
En tja, ik maak dus weer alleen een foto van het eten. Heerlijk eten hoor, dat wel.

zaterdag4