Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Meral Polat in Carré op 4 mei

16 - 02 - 2017

Op 4 mei 2017, 72 jaar na de bevrijding, ontmoet de gevierde actrice en zangeres Meral Polat de bevlogen leden van New Cool Collective in Carré tijdens Theater Na de Dam.Persbericht 16 februari 2017

Meral Polat & New Cool Collective in Carré tijdens Theater Na de Dam
Op 4 mei 2017 om 21:00 uur

Theater Na de Dam is inmiddels traditie. Sinds 2010 spelen op 4 mei om 21.00 uur in het hele land elk jaar meer artiesten, toneelspelers, muzikanten en jongeren voorstellingen die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog of via die oorlog reflecteren op de wereld van vandaag. Op 4 mei 2017, 72 jaar na de bevrijding, ontmoet de gevierde actrice en zangeres Meral Polat de bevlogen leden van New Cool Collective. Samen maken zij voor deze nationale herdenkingsavond een eenmalige voorstelling met verhalen, muziek en liederen die draaien om de vraag hoe de oorlog nog steeds doorwerkt in het Nederland van vandaag. De eindregie is in handen van Gerardjan Rijnders en de muziekregie wordt gedaan door Wim Selles.

Meral Polat: “Wat ik zo waardevol vind van 4 mei is dat we ons met z’n allen collectief iets voornemen die dag. En ook al kan ieders motief of gevoel daarover verschillen, toch doen we heel even twee minuten allemaal hetzelfde. We zijn hoe dan ook allemaal samen in die stilte. Voor mij betekent dat dat we niet losstaan van elkaar en de geschiedenis, en elkaars geschiedenis. Dat verbonden zijn is niet alleen maar mooi, maar ook en misschien vooral heel erg pijnlijk. Dat is waar die voorstelling in Carré voor mij over moet gaan.

Theater Na de Dam presenteert jaarlijks zelf een eenmalige muziektheatervoorstelling in de piste van Koninklijk Theater Carré, waarbij er steevast ontmoetingen worden georganiseerd tussen kunstenaars die nooit eerder samenwerkten. Eerder speelde actrice en muzikante Hadewych Minis samen met het Go! Gospel koor, kruiste Wende de degens met Typhoon over de zin en onzin van herdenken en probeerde Nasrdin Dchar samen met Spinvis te vechten tegen het onvermijdelijke, grote vergeten.

4 mei 21:00 Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
Kaartverkoop start op zaterdag 18 februari via www.carre.nl

Theater Na de Dam
Theater is bij uitstek de plek om vragen en gedachten over onze geschiedenis, oorlog en vrijheid levend te houden. Met Theater Na de Dam wordt een in de jaren ‘60 bestaand gebruik om na de Dodenherdenking toepasselijke toneelteksten voor publiek te lezen opgepakt en groter doorgezet. Dat de behoefte aan verdieping gedeeld wordt is duidelijk: wat in 2010 begon in zeven theaters rond de Dam in Amsterdam is in zeven jaar tijd uitgegroeid tot een landelijk fenomeen en een nieuwe, breed gedragen theatertraditie die uniek is in de wereld.

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit
Voor meer informatie: Dieke van der Spek 06-24684039 dieke@theaternadedam.nl