Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Melk & Dadels geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2019

26 - 06 - 2019

De voorstelling Melk & Dadels van ROSE stories en Daria Bukvić is geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival.

Persbericht

Melk & Dadels geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2019

De voorstelling Melk & Dadels van ROSE stories en Daria Bukvić is geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival en hoort daarmee bij de twaalf beste voorstellingen van het theaterseizoen 18/19. Melk & Dadels is tijdens het festival te zien in het DeLaMar theater in Amsterdam van 5 t/m 7 september 2019, de kaartverkoop is gestart. In augustus speelt de voorstelling op Lowlands en dit najaar is Melk & Dadels wegens succes opnieuw in de theaters te zien.

Uit het juryrapport van het Nederlands Theaterfestival:

In Melk & Dadels van ROSE Stories & Daria Bukvić wordt het publiek geactiveerd en uitgedaagd zich te verhouden tot wederzijdse vooroordelen. Met vaart en humor, en zonder een moment het publiek uit het oog te verliezen, vertellen vier jonge vrouwen over hun Marokkaans-Nederlandse afkomst. Met hun oprechte en energieke spel weten de spelers het publiek te veroveren. Regisseur Daria Bukvić levert een vlotte, toegankelijke montagevoorstelling af die aanzet tot verbinding. Het is toe te juichen dat een voorstelling die zulke belangrijke en relevante thematieken op zo’n eerlijke en feestelijke manier behandelt, de grote zalen van ons land bespeelt.

Over Melk & Dadels

Na de succesvolle voorstellingen Nobody Home en Othello maakte regisseur Daria Bukvić in samenwerking met ex-parlementariër en schrijver Tofik Dibi Melk & Dadels. De voorstelling ging op 13 mei 2018 in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en werd vol lof ontvangen door publiek en pers. Met haar authentieke combinatie van humor en ernst, creëert Bukvić een zelfbewuste inkijk in de Marokkaans-Nederlandse cultuur die niet eerder is vertoond. ‘It’s a man’s world’ is wat veel mensen denken over de Marokkaanse gemeenschap. Deze voorstelling met rauwe, persoonlijke en grappige getuigenissen van de vier jonge Marokkaans-Nederlandse actrices Soumaya Ahouaoui, Kyra Bououargane, Fadua El Akchaoui, Nora El Koussour zal daar voorgoed verandering in brengen. Hun verhalen zijn hard en duidelijk over de pijn en zacht en kwetsbaar over de vreugde in de Marokkaanse én Nederlandse cultuur. Melk & Dadels is geïnspireerd door het succesvolle verhalen- en receptenboek Melk & Dadels.

Theaterkrant ****: “Het levert een nog scherpere voorstelling op die door de zorgvuldige opbouw de vinger op de zere plek weet te leggen.”

NRC ****: “Het maakt Melk & Dadels tot een voorstelling met een warm kloppend hart. Die moest worden gemaakt en moet worden gezien.”

Scènes ****: “Het is puur genieten van het enorme enthousiasme van de sterke cast en de uiterst intelligente regie.”

Concept & Regie Daria Bukvić Tekst & Research Tofik Dibi Tekst & Spel Soumaya Ahouaoui, Kyra Bououargane, Fadua El Akchaoui, Nora El Koussour Producenten ROSE stories & Daria Bukvić In alliantie met Het Nationale Theater Mede mogelijk gemaakt door Meervaart

Meer info & speeldata www.melkendadels.nl

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit
Voor meer informatie: info@ludieke.nl