Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Marjolijn van Heemstra exclusief in Parktheater Eindhoven

20 - 12 - 2022

Schrijver en theatermaker Marjolijn van Heemstra neemt je in haar nieuwste audioverhaal mee naar de schemer. Schemer is van 11 t/m 30 januari 2023 exclusief te beleven in Parktheater Eindhoven.

Persbericht

Audioverhaal Marjolijn van Heemstra exclusief in Parktheater Eindhoven

Schrijver en theatermaker Marjolijn van Heemstra neemt je in haar nieuwste audioverhaal mee naar de schemer. Kijken hoe de schemering invalt kan een daad van verzet zijn. Tegen de snelheid, het verblindende licht, het denken in tegenstellingen en het idee dat alles iets moet opleveren. Neem plaats in een strandstoel en dompel je onder in de audio-ervaring terwijl je ziet hoe de wereld tussen licht en donker elke dag opnieuw alles verandert. Van 11 t/m 30 januari 2023 exclusief te beleven in Parktheater Eindhoven als onderdeel van het gloednieuwe festival Nieuwe Maan, een themamaand over nieuwe manieren van transformeren en verbinden.

Over Schemeren
Elke dag opnieuw valt het donker in, maar bijna nooit merk je het op. Zonde, want de schemer heeft ons veel te vertellen. Voor Schemeren verzamel je bij zonsondergang in het theater om met een handvol mensen samen te kijken hoe de dag voor je ogen verwatert. Zet een koptelefoon op en laat je door Marjolijn van Heemstra meenemen naar de wereld tussen licht en donker, waar alles kan veranderen terwijl er niets lijkt te gebeuren. Naar het verhaal van de tussentijd en de onzichtbare passanten in ons leven. Schemeren. Een piepklein overgangsritueel terwijl onze planeet wegdraait van haar reusachtige zon.

Over Nieuwe Maan
In januari 2023 presenteren Parktheater Eindhoven en BrabantKennis Nieuwe Maan: festival voor transformatie. In een zeer divers programma vol voorstellingen, Maanredes en performances wordt het publiek meegenomen in een wereld van nieuwe toekomstbeelden vol hoop en verbondenheid.

Data Schemeren
11, 14, 15 januari 16:45 – 17:30
17, 18, 19, 20, 21, 22 januari 17:00 – 17:45
23, 24, 25, 26, 28, 29, 30 januari 17:15 – 18:00
Parktheater, Eindhoven

Voor info en kaartverkoop:
www.marjolijnvanheemstra.nl

Credits
Tekst: Marjolijn van Heemstra Muziek: Roald van Oosten en Marcel Osterop
Schemeren is een productie van Stichting Marjolijn van Heemstra in coproductie met Parktheater

Over de Nacht-Wacht
Schemeren is onderdeel van de Nacht-Wacht, een onderzoek van Stichting Marjolijn van Heemstra naar de waarde van de nachtelijke duisternis in het meest lichtvervuilde land ter wereld. Met de Nacht-Wacht willen we liefde voor de nachtelijke duisternis vergroten. In de herfst van 2023 komen onze activiteiten samen in het eerste Amsterdam Dark Festival.
www.marjolijnvanheemstra.nl/nacht/de-nacht-wacht/

Over Marjolijn van Heemstra
Marjolijn van Heemstra onderzoekt in haar werk op een toegankelijke manier hoe we anders kunnen nadenken over onszelf en de wereld. Sinds 2019 schrijft ze over de vraag hoe de ruimte ons kan helpen om anders naar de aarde te kijken. Haar non-fictie boek over dit thema, In lichtjaren heeft niemand haast, werd verkozen tot NPO radio 1 Non-fictie Boek van het Jaar 2021. Daarnaast maakt Marjolijn van Heemstra regelmatig podcasts (o.a. Sør, Stadsastronaut, Als geschiedenis in je opstaat). www.marjolijnvanheemstra.nl

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit

Voor meer informatie, interviews en persaccreditatie kun je terecht bij Dieke van der Spek via info@ludieke.nl