Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Maatschappelijke thema’s en actueel muziektheater in Festival Dag in de Branding

07 - 11 - 2019

Artist-in-residence Meriç Artaç heeft voor Festival Dag in de Branding op zaterdag 14 december een programma samengesteld met nieuwe muziek die middenin de maatschappij staat.

Persbericht

Maatschappelijke thema’s en actueel muziektheater in Festival Dag in de Branding

Zaterdag 14 december op diverse locaties in Den Haag

Artist-in-residence Meriç Artaç heeft voor Festival Dag in de Branding op zaterdag 14 december een programma samengesteld met nieuwe muziek die middenin de maatschappij staat. We trappen af bij onze nieuwe locatiepartner Filmhuis Den Haag met een film en nagsprek over het thema van de dag: ‘the psychology of fear and distrust’. Sopraan Elisabeth Hetherington neemt ons mee naar het 100-jarig jubileum van het vrouwenkiesrecht in een intiem liederenprogramma in de Nieuwe Kerk. Componist Petra Strahovnik vraagt aandacht voor de situatie van mensen met een mentale aandoening in het programma van Modelo62 op verschillende locaties in en om Zaal 3. Tot slot Madam Koo, de opera van Meriç Artaç zelf in Korzo. Hierin onderzoekt ze de impact van terroristische aanslagen. ‘Madam Koo fleemt, fluistert, sist en zingt jazzy of virtuoos belcanto in ritmische kameropera. **** NRC

14.00 uur Filmhuis Den Haag

Simone Bennett – Motor (filmvertoning)

Een nieuwe partner voor Festival Dag in de Branding: Filmhuis Den Haag. We verwelkomen u met een kopje koffie en bekijken de korte film/compositie Motor van Simone Bennett (UK). Motor gaat over zeven inwoners van een flatgebouw die allemaal gescheiden van elkaar leven, maar wel op een eigenaardige manier met elkaar verbonden zijn. Ze delen angst en roddels onder begeleiding van het viool- en cellogeluid van Simon Lenski. De viool werd speciaal voor deze film ontworpen door Yuri Landman.

Aansluitend gaat artist-in-residence Meriç Artaç in gesprek met filmmaakster Simone Bennett en componiste Petra Strahovnik over het thema van de dag: ‘the psychology of fear and distrust’.

15.00 Nieuwe Kerk

Paolo Gorini – It’s like… (Nederlandse premiere)

Mauro Montalbetti – Night Dances; 11 songs with and without words

Silvia Borzelli – Stalagma (Anna Politkovskaja in memoriam)

Bec Plexus (previously known as Brechtje van Dijk) – nieuw werk

Aaron Copland – Twelve Poems of Emily Dickinson

Elisabeth Hetherington, sopraan

Paolo Gorini, piano

Fiona Robertson, viool

Christine Lee, cello

Marco Danesi, klarinet

Ter ere van 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland heeft sopraan Elisabeth Hetherington een programma samengesteld rond teksten van vrouwelijke iconen, onder wie Sylvia Plath en Emily Dickinson, op muziek gezet door Paolo Gorini en Mauro Montalbetti. Componist Silvia Borzelli brengt een hommage aan de in 2006 vermoorde Anna Politkovskaja, die als journalist en mensenrechtenactivist de Russische onderdrukking van Tsjetsjenië aan de kaak stelde.

Sopraan Elisabeth Hetherington (Toronto, 1992) is een van de winnaars van de Dutch Classical Talent Award 2019/2020. Ze verraste de jury met haar grote veelzijdigheid. Ze voelt zich thuis in zowel de barok als in de hedendaagse muziek.

17.00 Zaal 3, Studio LOOS, het DCR gebouw en het Rewire kantoor

Petra Strahovnik – Through the Looking Glass

Ensemble Modelo62

Componist Petra Strahovnik schetst met behulp van muziek, geluid, performancekunst, video en elektronica de gevolgen van aandoeningen als ADHD, autisme, angst, depressie en bipolaire stoornis schetst. Ze confronteert het publiek met de innerlijke wereld van een persoon die ondanks zichzelf een andere weg aflegt dan de doorsnee-mens. Kunnen we empathie voor hem of haar opbrengen en ons concept van wat ‘normaal’ is bijstellen?

Through the Looking Glass is een reeks van vijf stukken waarvan er vier worden uitgevoerd tijdens Festival Dag in de Branding. De stukken worden door Modelo62 doorlopend uitgevoerd in Zaal 3, Studio LOOS, het DCR gebouw en het Rewire kantoor en u kunt zelf uw route bepalen.

Through the Looking Glass is een onderdeel van disOrders, een meerjarig project van Petra Strahovnik en Ensemble Modelo62 over geestelijke gezondheid.

20.00 Korzo

Meriç Artaç – Madam Koo AKOM Ensemble

Ekaterina Levental, mezzosopraan

Mattijs van de Woerd, bariton

Maartje Goes, zang

Ingrid Askvik, regie

Madam Koo is een absurdistische, kleinschalige opera over de zoektocht naar vertrouwen in tijden van wantrouwen en angst. Met hun voorstelling verwijzen Meriç Artaç en Ingrid Askvik naar de terreuraanslagen en angstcultuur in Europa en Turkije, het geboorteland van componiste Meriç Artaç. Madam Koo is onder meer geïnspireerd op het boek De Beethovenstraat (2015) van onderzoeksjournalist Frank van Kolfschooten over Duits-joodse vluchtelingen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog vanaf tramhalte Beethovenstraat naar Amsterdam Centraal en vervolgens naar Westerbork werden gedeporteerd. De manier waarop men toen over deze bevolkingsgroep sprak, vertoont verontrustende gelijkenissen met het huidige debat over vluchtelingen. Madam Koo is een productie van De Diamantfabriek. ‘Madam Koo brengt in slimme regie zware thema’s als wantrouwen en angst op een lichtvoetige, bevreemdende manier in beeld.’ **** NRC Handelsblad

Kaartverkoop

Bij Festival Dag in de Branding kunt u tegen voordelig tarief passe-partouts bestellen voor alle concerten op 14 december. Voor elk concert zijn ook losse kaarten te koop. Voor studenten gelden aantrekkelijke kortingen! Kijk voor meer info op www.dagindebranding.nl

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit
Voor meer informatie: dieke@dagindebranding.nl