Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Ludieke opdrachtgevers vanuit huis

03 - 05 - 2020

Sinds 12 maart 2020 zijn de theaters gesloten en dat heeft impact op alle opdrachtgevers van Ludieke. We hopen en duimen dat we ons publiek weer snel in de theaters mogen ontmoeten. Tot die tijd kun je thuis een ‘avondje uit’ met alle voorstellingen, bordspellen en workshops die nu online staan.

Theater Rotterdam
De tournee van familievoorstelling Repelsteeltje en de blinde prinses abrupt afgelopen, alle zalen in Rotterdam dicht en geen premieres meer van al het moois dat nog komen zou voor de zomer. Ook voor Theater Rotterdam is de impact groot. Gelukkig gaan er ook projecten wel door. TR Educatie presenteert met de Rotterdamse jongeren op 4 mei een online versie van het jongerenproject i.h.k.v. Theater Na de Dam in de vorm van het digital magazine en podcast Terlantar / Ontheemd. Verder deelt TR onder de naam ‘TR vanuit huis‘ veel moois om vanuit huis te kijken en kun je het Repelsteeltje bordspel spelen.

Theatermaker Sadettin Kirmziyüz
Zijn voorstelling DOPE heeft nog twee keer gespeeld na de succesvolle premiere op 7 maart en toen was het helaas voorbij. We hopen de voorstelling in de toekomst nog eens te tonen in de theaters. Sadettin zet nu elke vrijdag een registratie van een eerdere voorstelling online op zijn website. Ook kun je permanent kijken naar de hitvoorstelling Somedaymyprincewill.com op Theaterflix.

Het Nationale Theater
Ook voor de coproducent van DOPE staat alles stil. Geen voorstellingen in de theaters in Den Haag en de premieres van Trojan Wars en Leedvermaak zijn afgelast. Op hun website vind je eerdere voorstellingen die je vanuit huis kunt bekijken zoals The Nation deel 1, 2 & 3, waar Ludieke de marketing voor deed.

Choreograaf David Middendorp – Another Kind of Blue
David was net in premiere gegaan met de voorstelling Gek Gezicht, in coproductie met Introdans. “Technisch minstens zo ingenieus is Middendorps nieuwste creatie Wereldleiders, dat als enige van de vijf choreografieën ook zwartgallig en verontrustend durft te zijn.“, aldus Annette Embrechts in de Volkskrant. De tournee is gestaakt en David werkt achter de schermen door aan de voorbereiding van zijn nieuwste voorstelling WAVE. In de tussentijd kun je genieten van de registratie van Newton’s Duet en de documentaire The making of Airman op zijn YouTube kanaal.

Festival Dag in de Branding
De 56e editie van het Haagse festival voor nieuwe muziek op 6 juni wordt een online editie. Het festival heeft twee registraties van concerten tijdens eerdere festivaledities online gezet op het YouTube kanaal.
Via de website lees je wat alle partners van het festival in deze periode online aanbieden.

ROSE Stories & Studio Figur
Ook de peutervoorstelling SSST! wordt in seizoen 2019-2020 niet meer gespeeld. De voorstelling komt later zeker weer terug gelukkig! Studio Figur deelt in deze periode online via Facebook regelmatig leuke poppenspellessen. ROSE stories werkt aan een audioversie van hun kinderboek Nimesh. Binnenkort start Ludieke met de marketing van nieuwe theatervoorstellingen geproduceerd door ROSE stories.

Rotterdam International Duet Choreography Competition
De 3e editie van RIDCC in juni 2020 is helaas geannuleerd. Verplaatsen naar een andere datum of een online versie organiseren is niet mogelijk, dus het concours komt in juni 2021 weer terug. Op de facebookpagina van RIDCC vind je registraties van de duetten die onderdeel waren van RIDCC in 2018 en 2019.