Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Loes Luca in Zuiderstrandtheater

20 - 07 - 2015

In september begint het eerste echte seizoen in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Dat wordt gevierd met de Scheveningse vissersopera Harde Handen!

Persbericht 20 juli 2015

Zuiderstrandtheater opent in september met Scheveningse Visseropera Harde Handen
Met Loes Luca, Dario Fo Koor en heel veel Scheveningers

In september begint het eerste echte seizoen in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Dat wordt gevierd met een feestelijk openingsprogramma. Absoluut hoogtepunt wordt de vissersopera Harde Handen, een eigen productie van het Zuiderstrandtheater in samenwerking met Theaterkoor Dario Fo en meer dan honderd Scheveningse zangers en zangeressen. De voorstelling is gebaseerd op Heijermans’ klassieker Op Hoop van Zegen en niemand minder dan Loes Luca speelt de beroemde rol van Kniertje.

Harde Handen wordt geregisseerd door Pieter Kramer, bekend van film en televisie en van zijn legendarische familievoorstellingen bij het Ro Theater. Met muziek van onder meer Willem Breuker, een live orkest en een grootse bezetting wordt het een meeslepende voorstelling, in de stijl van de opera’s waarmee Dario Fo in het Westland en daarbuiten furore heeft gemaakt.

Harde Handen is een prachtig spektakel over de eeuwige strijd tegen geld, macht en de zee. Aanbevolen voor jong (8+) en oud!

Regie Pieter Kramer Tekst Bouke Oldenhof (met tekstbijdragen van Hans Dorrestijn) Muziek Bernard Hunnekink, Willem Breuker e.a. Muzikale leiding Rick Schoonbeek Met Loes Luca, Lester van Olffen, Jeffrey Boekestijn, Jennifer Welts , Sofie Porro, Koos Sekrève, Paul Sekrève, Arie Spaans ,Theaterkoor Dario Fo, Scheveningse zangers, musici van voormalig Willem Breuker Kollektief, e.a.
(foto door Maarten Fleskens, concept en ontwerp Walvis & Mosmans)

Zuiderstrandtheater, Scheveningen
do 10 t/m za 12 september 20:00
zo 13 september 14:30
Informatie & kaartverkoop www.zuiderstrandtheater.nl 070 88 00 333

Het koor van Harde Handen treedt voor 10 september al op meerdere plekken op. Zo stonden ze o.a. op Vlaggetjesdag in Scheveningen en de Parade in Den Haag. In augustus en september zijn ze o.a. te zien in de visafslag in Scheveningen (21 augustus), tijdens de open dag van het Zuiderstrandtheater (5 september) en samen met Loes Luca tijdens het Haags Uitfestival (6 september). Harde Handen is onderdeel van het Prinsjesfestival.
Volg de aanloop naar deze vissersopera via http://www.facebook.com/HardeHanden

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit
Voor meer informatie: Dieke van der Spek 06-24684039 info@ludieke.nl