Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Little Amal bij Open Festival Amare

12 - 08 - 2021

Van 19 t/m 21 november vindt de officiële opening van het Haagse kunstgebouw Amare plaats tijdens het Open Festival. Speciaal onderdeel van het festival is het reizende internationale kunstproject The Walk waarin Little Amal, een reusachtige pop die een 9-jarig vluchtelingenmeisje verbeeldt, Den Haag bezoekt.

Persbericht

Little Amal bij Open Festival Amare van 19 t/m 21 november

Het Haagse kunstgebouw Amare opent vanaf 4 september 2021 de deuren voor rondleidingen en de eerste concerten en voorstellingen. Tegelijkertijd wordt er nog hard gewerkt aan de inrichting van foyers, restaurants en kleedkamers. Van 19 t/m 21 november vindt de officiële opening van Amare plaats tijdens het Open Festival, een feestelijk programma in samenwerking met de bewoners van Amare en diverse partners in de stad. Kaartverkoop is gestart. Speciaal onderdeel van het festival is het reizende internationale kunstproject The Walk waarin Little Amal, een reusachtige pop die een 9-jarig vluchtelingenmeisje verbeeldt, Den Haag – internationale stad van vrede en recht – bezoekt.

Open Festival – 19 t/m 21 november
Van vrijdag 19 t/m zondag 21 november wordt het Open Festival georganiseerd door de bewoners van Amare: Nederlands Dans Theater, Residentie Orkest, het Koninklijk Conservatorium en het voormalig Zuiderstrandtheater. Dit Open Festival is de eerste gelegenheid waarop de samenwerking tussen de vier bewoners van Amare tot volle uiting komt en wordt getoond aan het grote publiek. Alle mogelijkheden die het nieuwe Haags podiumkunstencomplex biedt, worden dit weekend benut. Internationaal toonaangevende makers, die ook excellent zijn in het maken van de link naar educatie en participatie, zoals Fazil Say, Good Chance Theatre, Ira Judkovskaja en Redouan Ait Chitt, dragen bij aan dit feest van de podiumkunsten. Het Open Festival is gevuld met dans, muziek, Haagse en internationale artiesten en sluit af met een familiedag. Naast betaalde programma’s zijn er dit weekend tal van gratis activiteiten in Amare te bezoeken.

Onder de noemer Wij Den Haag werkt Amare in de weken voorafgaand aan de opening samen met tientallen creatieven, artiesten, amateurmuzikanten en andere stadsgenoten aan een serie voorstellingen en projecten die ook te zien zijn tijdens het Open Festival. In speciaal voor deze gelegenheid samengestelde ensembles en dansgezelschappen repeteren zij vanaf september in heel Den Haag in voorbereiding op de feestelijke opening van Amare.

Internationaal kunstproject The Walk – Little Amal
Een belangrijk onderdeel van het Open Festival is het internationale kunstproject The Walk. Centraal in dit reizende project over kunst en hoop is de metershoge pop Little Amal, die een 9-jarig vluchtelingenmeisje symboliseert. Op zoek naar haar moeder reist zij 8.000 km vanaf de Turks-Syrische grens door Europa van 27 juli tot 3 november 2021. Zij vraagt aandacht voor de miljoenen vluchtelingenkinderen die wereldwijd ontheemd zijn. Het project is een initiatief van het Engelse gezelschap Good Chance Theatre Company en het vermaarde Zuid-Afrikaanse gezelschap Handspring Puppet Company (bekend van de internationale theaterhit War Horse) en staat onder leiding van de Palestijnse regisseur Amir Nizar Zuabi. Tijdens deze lange reis brengt Amir Nizar Zuabi gerenommeerde artiesten, culturele instellingen, lokale gemeenschappen en humanitaire organisaties bijeen.

Amare heeft Little Amal uitgenodigd voor een verblijf in Den Haag van 15 november t/m 21 november 2021 en ontvangt haar als speciale gast tijdens het Open Festival. Juist Den Haag, stad van vrede en recht, mag niet ontbreken in de bijzondere reis die Little Amal maakt. De opening van Amare en het verblijf van Amal in Den Haag worden geregisseerd door theatermaker Ira Judkovskaja, voormalig artistiek directeur van Tryater en verantwoordelijk voor de openingsceremonie van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Little Amal ontmoet verschillende organisaties en gemeenschappen in de stad en wordt daarbij ontvangen met workshops, gesprekken en exposities. In samenwerking met basis- en middelbare onderwijs in Den Haag zet Amare een uitgebreid educatief programma op.

Directeur Jan Zoet: “Met het Open Festival willen we de toon zetten voor wat Amare in de komende jaren wil zijn: een open huis dat door kunst alle culturen van de stad verbindt. Dat doen we samen met collega instellingen in de stad, kunstenaars en iedereen die gelooft in verbinding en solidariteit. Het bezoek van Little Amal onderstreept dit. Amal is een ontroerend kunstwerk van internationale allure dat de harten raakt van iedereen die haar ziet. Tegelijkertijd is het een direct pleidooi om jonge vluchtelingen hoop en een toekomst te bieden.”

Meer info www.amare.nl/littleamal

Einde persbericht
Naar de presskit

Voor meer informatie: info@ludieke.nl