Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Lera Auerbach Festival groot succes

01 - 11 - 2023

Van 15 t/m 22 oktober 2023 stond Festival Dag in de Branding in het teken van componist, dirigent, pianist, dichter en beeldend kunstenaar Lera Auerbach. Een week lang werd het publiek in Amare en Korzo getrakteerd op concerten met en door Lera Auerbach en vierden we haar 50e verjaardag.

We zijn ontzettend trots op het festival en alle mooie media aandacht!

Trouw
In aanloop naar het Lera Auerbach Festival belde Myrthe Meester van Trouw met Lera Auerbach. Zij spraken over Lera’s sculpturen, de kwetsbaarheid van de natuur, en het aanstaande festival. Lera Auerbach: “Ik ben heel blij dat er op het festival ruimte is voor méér dan alleen mijn muziek.” Lees het hele interview op de website van Trouw.

De Volkskrant
Maartje Stokkers ging voor De Volkskrant in gesprek met Auerbach over haar gloednieuwe werk Flights of the Angakok, haar jeugd en haar werkmethoden. Over Flights of the Angakok zegt ze: ‘Dit stuk is een spirituele reis, terug in de tijd. In de koorpartijen hoor je de geesten van dieren, van de wind, de oceaan, de zon en de maan.’ Het hele interview in De Volkskrant lees je hier terug.

NRC
Van 11 t/m 17 oktober hield Lera in NRC een ‘cultuurdagboek’ bij. Zo schreef ze op 11 oktober: “Ik ben nu drie dagen in Nederland. Vandaag een spannende repetitie. Voor het eerst hoor ik mijn nieuwe werk Flights of the Angakok van begin tot einde. En morgen is de wereldpremière. […] Dit is het derde stuk van mijn hand dat het Nederlands Kamerkoor uitvoert. Dit keer dirigeer ik ook. Dat inspireert me. Wij componisten kunnen op papier maar beperkt onze bedoelingen vertalen. Als dirigent kan ik de muziek boetseren naar de klank in mijn hoofd. Zo’n stuk lijkt op een schone slaapster, en het voelt goed om die zelf wakker te mogen kussen.”

Radio 4
Op 17 oktober was Lera te gast in het Radio 4 programma Podium van de NTR. Ook hier aandacht voor het werk Flights of the Angako. Verder spraken ze over Auerbach’s Vijfde symfonie en haar samenwerking met het Nederlands Kamerkoor. Over haar veelzijdigheid (Auerbach is componist, pianist, dirigent, schrijver, dichter en beeldend kunstenaar) zegt ze: “Het zijn allemaal uitingen vanuit dezelfde wortels. Het is steeds dezelfde bron. Volgens mij is het de geest van de tijd. Vooral die waarin we leven, maar ook als een vooruitblik naar de toekomst.” Lees hier meer en beluister het hele interview.

De volgende editie van Festival Dag in de Branding is op 15 en 16 maart 2024. Bekijk hier het programma.