Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Lawrence of Arabia – zevenentwintig scènes die nog misten in de film

13 - 08 - 2019

In Lawrence of Arabia komen Marjolijn van Heemstra en Sadettin Kirmiziyüz met een vervolg op de wereldberoemde film over de Britse avonturier T.E. Lawrence.

Persbericht

LAWRENCE OF ARABIA – zevenentwintig scènes die nog misten in de film

van Marjolijn van Heemstra & Sadettin Kirmiziyüz, première 10 oktober 2019 in Frascati, Amsterdam.

In Lawrence of Arabia komen Marjolijn van Heemstra en Sadettin Kirmiziyüz met een vervolg op de wereldberoemde film over de Britse avonturier T.E. Lawrence die ten tijde van de Eerste Wereldoorlog aanvoerder was van de Arabische opstand tegen de Ottomaanse bezetter. Lawrence of Arabia is een voorstelling over de invloed van het verleden op het heden, over de verwevenheid van alles en iedereen. En over de vraag wat jij en ik te maken hebben met een oude oorlog hier ver vandaan. In de theaters van oktober t/m december 2019 (première 10 oktober Frascati, Amsterdam).

Over de voorstelling

De iconische film vertelt het heldenverhaal van een westerling die zich inzet voor Arabische autonomie. Maar daarachter ligt een ander verhaal, dat van het Europees kolonialisme in het Midden-Oosten en beslissingen die de kiem legden voor grote conflicten waarmee we vandaag de dag te maken hebben. Samen met drie jonge acteurs gaan Marjolijn en Sadettin op zoek naar de belangrijkste scènes die zouden moeten worden toegevoegd om de film volledig te maken. Zo transformeren ze een overzichtelijk heldenepos in een allesomvattende mythe van deze tijd waarin ook de vrouwen, kamelen en oliebronnen aan het woord komen die een rol speelden in dit verhaal.

Marjolijn van Heemstra: “Om te snappen waar we ons nu in bevinden moeten we begrijpen hoe we hier gekomen zijn. Via het verhaal van Lawrence willen we laten zien hoe geopolitieke en ecologische problemen samenhangen en hoe gevaarlijk het is om je geschiedenis te simplificeren.”

Sadettin Kirmiziyüz was in juli 2019 te gast op NPO Radio 1 bij programma Cinema OVT waar de filmklassieker Lawrence of Arabia centraal stond. Luister terug.

Concept: Marjolijn van Heemstra en Sadettin Kirmiziyüz Tekst en dramaturgie: Marjolijn van Heemstra Eindregie: Eva Line de Boer Spel: Sadettin Kirmiziyüz, Pip Lucas, Giovanni Brand en Alidtcha Binazon Dramaturgie: Liet Lenshoek Licht: Ge Wegman Kostuum en decor: Sacha Zwiers Muziek: Roald van Oosten Productie: Anna Schaap Marketing: Dieke van der Spek Impresariaat: Alles voor de Kunsten Een productie van stg. Marjolijn van Heemstra en Trouble Man.

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit
Voor meer informatie: info@ludieke.nl