Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Lawrence of Arabia in de media

31 - 10 - 2019

Begin oktober ging de voorstelling Lawrence of Arabia in première. Er werd in diverse media aandacht besteed aan de voorstelling. Zo verscheen er een groot interview met Marjolijn van Heemstra in de Volkskrant.

De Volkskrant:”De blockbuster van toen is nu een klassieker, verplichte kost voor filmliefhebbers. Schrijver en theatermaker Marjolijn van Heemstra (38) herinnert zich de eerste keer dat ze hem zag. ‘Ik was 16 of 17 en hij maakte een verpletterende indruk. De muziek, de vormgeving, de felle kleuren; het is een monument van een film.’ Haar liefde voor de film, en ook haar kritiek erop, giet ze nu in de vorm van een theatervoorstelling. Want aan die fraaie filmische verbeelding valt historisch wel wat aan te merken.

Sadettin was te gast bij Cinema OVT (radio 1) om over de voorstelling te praten, ze hebben het in de uitzending o.a. over de figuur Lawrence of Arabia, zijn verlossers-rol, stereotypering, en de drijfveer van Trouble Man achter de voorstelling.

Via deze link is de uitzending terug te luisteren.

Ter promotie van de voorstelling is er een mooie teaser gemaakt

Recensies

NRC ★★★★ “Met haar tekst heeft Van Heemstra complexe, geopolitieke ontwikkelingen weten te verwerken in een humoristische voorstelling, die de film als opstapje gebruikt om vergeten (of genegeerde) stemmen een podium te geven.

de Volkskrant ★★★★ “Lawrence of Arabia is zo een boeiende belevenis, vol enthousiast gedeelde informatie, maar nooit topzwaar, en met hier en daar oergeestige scènes van met name Giovanni Brand en Kirmiziyüz zelf. ”

Parool “Met veel vaart en humor worden die perspectieven vertolkt door afstuderende acteurs Alidtcha Binazon, Giovanni Brand en Pip Lucas, terwijl Kirmiziyüz hen dirigeert.”

Cine “theatermakers Marjolijn van Heemstra en Sadettin Kirmiziyüz durfden het aan om zevenentwintig nieuwe scènes te schrijven en met nieuwe perspectieven de film zo compleet mogelijk te maken.

Trouw ★★★ “Samen met drie sprankelende jonge acteurs worden we langs belangrijke figuren uit die plaats en tijd geleid, die of helemaal niet, of zwaar vertekend in de film zitten.

Alles is cultuur “Hilarisch, scherp en persoonlijk. Lawrence of Arabia, 27 scenes die nog misten in de film is een theaterstuk dat 57 jaar later de invloed van de gelijknamige film op de geschiedschrijving probeert te nuanceren.”