Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Laura Luistert… Live&Lastminute

11 - 03 - 2013

Onconventionele en ontroerende theateravonden met stand-up filosoof Laura van Dolron i.s.m. het Nationale Toneel, in mei en juni in Theater aan het Spui, Den Haag en Frascati, Amsterdam. Met speciale gasten!

PERSBERICHT 11-03-2013

Genoeg gepraat. Nu wil Laura luisteren. Ze wil samen met u eten, denken en zich laten voeden door een bonte stoet aan gasten. Ze nodigt mensen uit die ze de afgelopen jaren heeft leren kennen en herdefinieert met hen de theaterzaal. Hij zal gebruikt worden als kerk, rouwkamer, atelier voor wereldverbetering en speeltuin voor acteurs.

Laura: “Ik geef mezelf een enorm cadeau door deze avonden te organiseren. Het geeft me een excuus om met alle mooie markante mensen die ik ben tegengekomen in werk en leven na te denken over schoonheid en troost, hoop en wanhoop, over de zin en onzin van het leven, en het publiek heeft er ook nog wat aan! I love my life!

Deze avonden vol sprankelende speeches, dromerige debatten, nieuwe vormen en andere inhouden organiseert Laura in samenwerking met het Nationale Toneel, Theater aan het Spui en Frascati. Met bijdragen van Alexander Rinnooy Kan, Sunny Bergman, Koos Terpstra, Merlijn Twaalfhoven, Eva Duijvestein, Wouter Hillaert, Lizzy Timmers, Theo Nijland, René Gude, Jeltje van Nieuwenhoven, Marjolijn van Heemstra, acteurs uit het ensemble van het Nationale Toneel e.a.

De volgende avonden zijn alvast gepland:

WAT NODIG IS… de utopische avond (met diner!)
Op deze avond zoeken Laura en haar fellow travellers naar een antwoord op de vraag: wat is er nodig? Er wordt gedacht en gesproken over WAT WEL… in plaats van WAT NIET. Als voorgerecht speelt Laura de voorstelling WAT NODIG IS…, waarbij ze de hulp inroept van u, het publiek. Daarna wordt er gegeten. Tijdens het eten zijn er utopische speeches. Mensen die Laura bewondert en liefheeft zullen u, via tafelredes, vertellen wat zij nodig vinden, vandaag, morgen of altijd. Laura eet niet mee, want ze schrijft tijdens het diner, live en last minute, een nieuwe tekst. Daarin verwerkt ze de utopische speeches, de tafelgesprekken en alles wat zij nodig vindt.
Na het diner gaat de nieuwe tekst in première!

THE BATTLE OF RELIGIONS… de religieuze avond
Op deze avond gebruikt Laura de theaterzaal als kerk, klooster, moskee of sjoel. Vier religieuze leiders zullen elk hun religie ‘pitchen’. Daarna buigt Laura zich met een jury vol milde meevoelende agnosten over wat ze hebben gezien, gehoord en geloofd. Hoe theatraal is de religie? Hoe hoog is de grapdichtheid? Hoe zit het met het taalgebruik en lichaamstaal van de vertegenwoordigers van ‘het geloof’? Deze avond is niet bedoeld om gelovigen te bespotten. Integendeel, hij is vooral voor ongelovigen die op weg naar God zijn verdwaald, maar het theater wel hebben weten te vinden om zich daar te laven aan de religieuze vonk.

WAAR HET HART VOL VAN IS… de acteursavond (met diner!)
Waar het hart vol van is… loopt de mond van over. Behalve bij acteurs die beroepsmatig nogal wat woorden van anderen zeggen. Laura wil weten wat de acteurs van het Nationale Toneel zelf willen vertellen. Tijdens deze avond krijgt ze live van iedere acteur een schrijfopdracht voor de monoloog waarvan hij of zij droomt. Terwijl het publiek met de acteurs eet, componeert Laura hun hartenkreten tot een wervelende mozaïekvertelling. Als dessert spelen de acteurs dit kakelverse ensemblestuk, met ad hoc decor en live regie.

…NIETS DAN GOEDS, de begrafenisavond
Laura is gefascineerd door de stapels begrafenisspeeches die overal liggen. Vaak prachtig, bijna altijd grappig en zonder uitzondering maar één keer gebruikt. Tijd om dit gevoelige tekstmateriaal opnieuw tot leven te brengen. Laura maakt met haar gasten een compassievolle compilatie van bestaande begrafenisspeeches. Clichés als “Ik kan het nog steeds niet geloven” of “Ik mis je” zullen leven worden ingeblazen. Om de doden te eren en te vieren dat wij leven. Ook zullen verschillende gasten een begrafenisspeech schrijven voor ‘iets dat in hen gestorven is’. En muzikanten spelen wat ze op hun begrafenis willen horen.

15, 16, 17 mei en 22, 23, 24 mei Theater aan het Spui, Den Haag
29 mei t/m 1 juni Frascati, Amsterdam

Volg Laura via Facebook, www.lauravandolron.nl en www.nationaletoneel.nl

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie: interviews, informatie en/of beeldmateriaal: Dieke van der Spek 06-24684039 | dieke.vanderspek@nationaletoneel.nl